Március 16-án kezdődik az idei Tavaszi Fesztivál

Március 16-án kezdődik a 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál. Az idei fesztivál programja az Iparművészeti Múzeumban rendezett Art deco és modernizmus – Lakásművészet Magyarországon 1920-1940 című tárlat kiállításmegnyitójával kezdődik.

A program este a Művészetek Palotájában folytatódik, ahol a 120 évvel ezelőtt született Lajtha László népzenegyűjtő-zeneszerzőre emlékeznek. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara által adott hangversenyen Lajtha László szerzeményein kívül két neves kortársa, Bartók Béla és Kodály Zoltán művei is felcsendülnek. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát Kocsár Balázs fogja vezényelni.

 

De a tavasz többi napja is érdekes programokat tartogat: március 18-án például Mihaela Ursuleas román zongoraművész az Uránia Nemzeti Filmszínházban játszik Bartókot és Schumannt Fiatal magyar tehetségek is fel fognak lépni a Budapesti Tavaszi Fesztiválon: március 20-án a Junior Prima-díjas ifjú Balázs János lép fel, március 26-án pedig Baráti Kristóf szólaltatja meg a Müpában Stradiváriján Beethoven hegedűversenyét.

napvilag.net/fesztival/2012

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: