Amint a francia felhívás fogalmaz rólunk …

 

Vigyázat, provokáció!
A március tizenötödikei Milla-tüntetésen való részvételre szólított fel néhány francia liberális a Libération című lap hétfői számában. A „Mindenki Budapestre!” címet viselő felhívás aláírói között van többek közt a minősíthetetlen Daniel Cohn-Bendit európai képviselő. A Békemenet Magyarországért szervezői ezért arra kérik a felelős polgárokat, magyarokat és lengyeleket, hogy ne üljenek fel a kihívásnak, amelynek célja feltehetően az, hogy egy sikeresen kiprovokált utcai vita vagy összetűzés képeit közvetíthesse az európai média, bizonyítván, hogy „ami jelenleg Magyarországon történik, az nemcsak egy országot érint, hanem kollektív tragédia”, miután „a populista tendenciák mindenhol erősödnek Európában, megidézve történelmünk legsötétebb óráit…” Amint a francia felhívás fogalmaz rólunk.


A Békemenet Magyarországért mozgalom szervezői ezért kérik a felvonulókat és az ünneplőket, hogy amint az a nemzeti oldalon megszokott, méltósággal emlékezzenek a szabadságharc magyar és lengyel hőseire. 

 


Délután fél kettőtől várjuk a velünk egyetértőket a Széchenyi térre, a Magyar Tudományos Akadémia elé. Itt fogadjuk sóval és kenyérrel a Lánchídon át érkező lengyel barátainkat, akikkel együtt haladva a József Attila utca – Bajcsy-Zsillinszky út – Alkotmány utca útvonalon érünk majd el a Kossuth térre.

 

Bencsik András

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: