“Minden tagállamot egyformán kell elbírálni”

 

A cseh kormányfő szerint politikai okai vannak annak, hogy az Európai Bizottság nemrégiben azt javasolta, függesszék fel a Magyarországnak szánt jövőbeni kifizetéseket az Európai Unió kohéziós alapjából, mert Budapest nem kezeli hatékonyan a túlzott deficitet.

“Személyes meggyőződésem, hogy egyenlő bánásmódra van szükség, és hogy az Európai Unió tagállamait nem oszthatjuk egyenjogúakra és még egyenjogúabbakra” – jelentette ki Petr Necas abban az interjúban, amelyet szombaton közölt a Lidové Noviny című konzervatív cseh napilap. A cseh miniszterelnök egy hete nyilatkozatban helytelenítette az Európai Bizottság döntését Magyarországról.

 
“Nehéz támogatni” az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy részlegesen függesszék fel a Magyarországnak szánt jövőbeni kifizetéseket az Európai Unió kohéziós alapjából amiatt, hogy az ország nem tudta hatékonyan kezelni a túlzott deficitet” – hangsúlyozta akkor a cseh kormányfő állásfoglalásában. “A Cseh Köztársaság miniszterelnökének meggyőződése, hogy a magyar kormány tudatában van az európai uniós tagságból eredő kötelezettségeinek és megteszi a szükséges lépéseket, amelyek meggyőzik majd az Európai Bizottságot: Magyarország őszintén törekszik arra, hogy kielégítő haladást érjen el a költségvetési fegyelmet illetően” – állt a nyilatkozatban. Necas hangsúlyozta: “minden tagállamot egyformán kell elbírálni”.

(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: