Lázár: A vizsgálat nem maradhat következmények nélkül

 

A Fidesz meggyőződése szerint 2006 őszén a magyar állam a hatalmával visszaélve olyan tiltakozókra, tüntetőkre támadt fegyverrel, akik a demokratikus alapjogaikért álltak ki. Arra, hogy az állam így használta volna fel az eszközeit, 1956 megtorlása óta nem volt példa a magyar demokrácia történetében. Ezért volt fontos, hogy legyen egy tisztázó vizsgálat, mindez azonban nem maradhat következmények nélkül  – jelentette ki Lázár János, a kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának a vezetője az m1 Ma reggel című műsorában.

Kapcsolódó

Lázár: Jó megoldásokra fogunk törekedni + videó
Érdekünk, hogy termelő beruházások jöjjenek hazánkba
Lázár: A magyar előterjesztés az osztrák megoldáson alapul
Lázár: Igazságtalan az Európai Bizottság kohéziós alapokról szóló indítványa
Lázár: A 2004 és 2010 közötti kormányoké a bűn + videó

 

Ha igazak a Balsai-jelentés megállapításai, akkor a magyar rendőrség szervezetten üldözte a magyar polgárokat. Szeretnénk látni, hogy kik voltak azok a rendőrök, akik ebben részt vettek, mi lett a sorsuk, mert úgy gondoljuk, hogy az ilyen rendőr méltatlan a köz szolgálatára, és a rendőri hivatásra. Ezen kívül azt is szeretnék megtudni, hogy akik megsérültek, kárt szenvedtek, milyen kártérítésben részesültek az elmúlt másfél-két évben.

Kiemelte: nagyon rossz magatartás az, ha rendőri vezetők megpróbálják védeni a mundér becsületét, amikor az védhetetlen.

Úgy vélte: azoknak a rendőri vezetőknek, akik ebben az akcióban részt vettek, irányították és szervezték, akárcsak közép-, vagy alsóvezetői szinten, nincs helyük a magyar rendőrségben.

 

Lázár János az m1 Ma reggel című műsorában

 

 

Lázár János szerint semmiféle feszültség nincs a Fidesz frakciójában annak kapcsán, hogy volt, aki megszavazta Schiffer András, az LMP politikusának az állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó javaslatát.

Mint mondta: a frakcióban vannak olyan képviselők, akiknek hitük és meggyőződésük van, és azt szeretnék, hogy nagy vita bontakozzék ki a kérdésről.

Arra a felvetésre, miszerint a javaslatot tárgysorozatba sem vették, Lázár azt mondta: az elutasítás a javaslat minőségének, és nem a témának szólt. Egy rossz színvonalú, egy amatőr javaslatról van szó, amivel érdemben nem lehetett foglalkozni. Az egy gyengén szereplő kis párt kapaszkodási kísérletének tekinthető – fogalmazott.

Kínos ügynek nevezte, hogy régióban egyedül Magyarországon nem rendeződött az elszámoltatás. Kádár János vezetésével lemészároltak 500 embert, több tízezren börtönbe kerültek, 200 ezren pedig kénytelenek voltak elhagyni a hazájukat. Ha ennek nincs következménye, nem lehet csodálkozni azon, hogy az ügynökügy sem halad előre – érvelt a Fidesz frakcióvezetője.

Hangsúlyozta: az általa vezetett Hódmezővásárhelyen létrehoztak egy olyan emlékpontot, ahol az összes ügynök nevét nyilvánosságra hozták, a szigoruantitkos.hu weboldalon pedig több mint 300 tiszt neve elérhető.

Hozzátette: a frakció március 19-én hallgatja meg a témában a különböző referátumokat, és jó megoldásra, a múlt lezárására törekednek.

Szólt arról is: a kormány mindent megtesz azért Brüsszelben, hogy Magyarország érdekeit képviselje. Nagyon helyesen teszi, hogy határozottan lép fel, Brüsszelben ahhoz szoktak hozzá nyolc éven keresztül, hogy egy puhány ország puha vezetői tárgyalnak. Most egy határozott magyar képviselet tárgyal, ebből vannak viták, és azoknak van rendezése. Az ügyek egy része a bíróságra fog kerülni, más részükről meg tudunk majd állapodni. Európában 2200 eljárás van folyamatban, a franciákkal szemben több mint 200, a németekkel szemben több mint 300, Magyarországgal szemben 63, és az utolsó háromról beszélünk. Az nem egy nagy csoda, hogy egy nemzetállam és Brüsszel nem ért egyet valamiben – mondta Lázár János.

(hirado.hu-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: