Ismét hazánknak szavazott bizalmat Kanada

Kétoldalú megállapodás alapján hétfőtől Magyarország damaszkuszi nagykövetsége Kanada politikai képviseletét is ellátja Szíriában – közölte a Külügyminisztérium sajtófőosztálya kedden.

A tárca közleménye szerint az újabb felkéréssel Kanada fontos transzatlanti partnerként ismét Magyarországnak szavazott bizalmat, ennek a magyar diplomácia a korábbi magas színvonalon szándékozik eleget tenni. Emlékeztetnek arra, hogy hasonló együttműködésre már volt példa 2011 folyamán Tripoliban, a líbiai események idején. “A magyar diplomácia ekkor kitűnően teljesítette a felvállalt feladatot” – olvasható a közleményben arra utalva, hogy a magyar misszió látta el az országban nemcsak az uniós állampolgárok, hanem az Egyesült Államok, Kanada és Horvátország képviseletét is.

Kanada hétfőn bezárta szíriai nagykövetségét és újabb szankciókat léptetett életbe Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszere ellen. John Baird kanadai külügyminiszter a biztonsági helyzet romlásával indokolta a döntést. A kanadai diplomaták már el is hagyták Szíriát.

Kanada december 15. és január 14. között kimenekítette állampolgárait Szíriából. Akik a maradást választották, Kanada bejrúti, vagy sürgős esetben Magyarország damaszkuszi nagykövetségétől kérhetnek segítséget. A szíriai állampolgárok Kanada bejrúti vagy ammáni nagykövetségének konzuli részlegéhez nyújthatnak be vízumkérelmet.

Szíriában véres erőszakkal próbálja elfojtani a hatalom a kormányellenes tüntetéseket és a lázadást. Az ENSZ becslése szerint több mint 7600 életet követelt a megtorlás.

(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: