Hóvirággal köszöntik a tavaszt

 

 

A természetvédelem és a kulturális programok találkozásából „született” az első Hóvirág Fesztivál ötlete, amelyet vasárnap rendeznek meg a tavaszköszöntő virággal borított letenyei kastélyparkban.

Dömők József, a szervező Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója elmondta: hagyományteremtő szándékkal szervezik az egykori Szapáry-kastély – a mai művelődési ház – körül a fesztivált, remélve, hogy olyan sikeres lesz, mint a több évtizedes múltú Mura Menti Napok rendezvénysorozata.

Ahogyan a Mura folyó kötődik Letenyéhez, ugyanúgy a hóvirág is, mert évszázadok óta március elején hóvirágba borulva, fehérben pompázik az egész kastélypark és környéke, a virágtenger körülveszi a 2010-ben az év fájának választott öreg platánt, illetve a Makovecz-tervezőiroda által megálmodott könyvtárat.

 

A természet- és környezetvédelem, a virágzó természeti érték megőrzése is célja a fesztiválnak, a tavaszköszöntő kulturális rendezvényekkel szeretnék felhívni erre mások figyelmét is – fogalmazott az igazgató.

A vasárnapi programban helyi és környékbeli művészeti együttesek, csoportok lépnek fel Letenyén. A fúvószenétől és a citeramuzsikától a verseken át a mazsorettig és a hip-hop táncig széles műfaji skálát ölel át a Hóvirág Fesztivál programja – sorolta Dömők József.

Magyar Nemzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: