Orbán: Vannak sikerpontjaink

Orbán Viktor üdvözölte az Európai Központi Bank legutóbbi intézkedését, ami meglátása szerint alapvetően hozzájárult ahhoz, hogy bizakodó legyen az uniós csúcstalálkozó hangulata. A fiskális paktumról szólva a kormányfő kijelentette, hogy Magyarország jól döntött, hogy aláírta. A kohéziós pénzek esetleges befagyasztásának ügyével kapcsolatban azt mondta: biztosak lehetünk abban, hogy egyetlen fillért sem fognak elvenni Magyarországtól.

Kapcsolódó:

ORBÁN: BIZAKODÓ HANGULAT LETT ÚRRÁ AZ EURÓPAI GAZDASÁGI TÉRSÉGEN

A miniszterelnök szerint az új európai uniós fiskális paktum segít az euró megerősítésében

Magyarország nem szervez semmiféle tábort maga mellett – jelentette ki Orbán Viktor brüsszeli sajtótájékoztatóján. A kormányfő kifejtette: nem akarják belekeverni a politikát, nem szükséges politikai lépéseket tenni, de mindenkinek megköszönte a szolidaritását a csúcson.Közölte: az uniós tagállamok pénzügyminisztereinek márciusi ülésén jóvá fogják ugyan hagyni az Európai Bizottság – a központi uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény – azon indítványát, hogy a 2013-as magyar költségvetési hiány várható mértékére vonatkozó brüsszeli aggodalom miatt függesszék fel az abban az évben járó kohéziós keret egy részét, de akkor már a miniszterek előtt lesz az a magyar tájékoztatás is, amely arról szól, hogy a kiigazító lépések miként teszik majd okafogyottá ennek az eljárásnak a folytatását.Az egész ügy lezárása technikai lesz, és ezért körülbelül fél évet vesz igénybe – hangsúlyozta a kormányfő.

Azért tudom végigcsinálni a 2012-13-as gazdaságpolitikai programot, mert nem veszítettem el a politikai támogatottságot – fejtette ki Orbán Viktor.

Nem nevezném sikeresnek a magyar kormány gazdaságpolitikáját. Sikerpontjaink vannak. Magyarország nincs is abban az állapotban, hogy más ország teljesítményét minősítse – reagált egy újságírói kérdésre.

Hanganyag: Hegedűs Zsuzsa
Kapcsolódó hanganyagok:

InfoRádió / Portfolio.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: