Kálmán Olga és az elfogultság

Vitathatatlanul intelligens, képzett, tájékozott, és vitathatatlanul elfogult. Ez önmagában és úgy általában nem kifogásolható. És azért sem érheti szemrehányás, hogy ezt nem rejti véka alá.

A hiba ott van, hogy Kálmán Olga mint műsorvezető kedves és udvarias azokkal, akikkel egyetért, és türelmetlen meg ellenséges a máshogy gondolkodókkal.

Teszi ezt mint az ATV munkatársa az Egyenes beszéd című műsorban. Holott a néző a kérdezőműsorokban elsősorban a megkérdezettek véleményére lenne kíváncsi, nem a kérdező álláspontját szeretné hallani. Így volt ez a múlt csütörtökön is. Rétvári Bence alig jutott szóhoz, Mesterházy Attila pedig mindent elmondhatott. Valószínűnek tartom, hogy Kálmán Olga ezt nem is vette észre. Mert Kálmán Olga nemcsak intelligens, képzett és tájékozott, hanem kedves és udvarias is. Úgy általában. De közbeszól, félbeszakít, és „lehengerel”, ha nem tetszik a másik véleménye. Ingerült is tud lenni, és ilyenkor van úgy, hogy elveti a sulykot.

Rétvári Bence vesztére valami olyat mondott, hogy Strasbourgban a magyar szocialisták támadták Magyarországot. Kálmán Olga felemelte a hangját, hogy nem, a szocialisták nem Magyarországot, hanem Orbán Viktort támadták. Rétvári Bence kísérletet tett a lehetetlenre, hogy elmagyarázza Kálmán Olgának, Orbán Viktor több mint kétharmados többséggel alakított kormányt, tehát képviseli Magyarországot. Megkapta, hogy dehogy is, ha figyelembe vesszük a nem szavazókat, akkor a kormány mögött csak a választók csekély hányada áll.

Kálmán Olga itt nem vette észre, hogy baj lesz. Ugyanis a világon egyetlen parlamentáris demokráciában sem vonják kétségbe, hogy a győztes az országot képviseli, ha pedig valóban Orbán Viktor személyét és kormányát támadták, akkor még nagyobb a baj. Az Egyesült Európa ugyanis nem az emberek, hanem az országok közössége. Egy embert az Európai Parlament nem leckéztethet meg, erre nincs joga. Ezt nem tudta Kálmán Olga? A riportalany gyűlölhet, vádolhat, mondhat, amit csak akar (legfeljebb „kifütyülik”, ha a fogalmazás túl erős), de a műsorvezető tárgyilagos kell/kellene, hogy maradjon, vagy legalább annak kell/kellene látszania.

mno.hu – Dr. Kolossváry István

2 hozzászólás to “Kálmán Olga és az elfogultság”

  1. Névtelen Says:

    Kálmán Olga valóban nagyon intellinges nö.Csak az ellenzött kéne levenni a szeméröl, Talán többet látna a világból.

  2. Kikelet Says:

    Kálmán Olga ezzel megcáfolja a demokratikus berendezkedésünket, amikor is 4 évente parlamenti választást tartunk és a legnagyobb százalékot elért párt alakít kormányt. Függetlenül a részvételi aránytól ez érvényes. Persze ha az övéi alakítottak volna 2/3-al kormányt, akkor minden max. rendben lenne és messzemenően demokratikus lenne.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: