Niedermüller képviselőházi kalandtúrája – Nem tudni, hogyan kapott Gyurcsány Ferenc vezette DK alelnöke belépőt

 

Két hete nem kapunk választ a parlament sajtóosztályától arra a kérdésünkre, hogy Niedermüller Péter, a DK alelnöke miképp tarthatott sajtótájékoztatót a Képviselői Irodaházban, hiszen nem képviselő.

 

Niedermüller képviselőházi kalandtúrája Bővebben a mai Magyar Hírlapban

 

Február 15-én fordultunk a parlament sajtóosztályához, ám lapzártánkig nem kaptunk választ a Demokratikus Koalíció alelnöke, Niedermüller Péter sajtótájékoztatója kapcsán feltett kérdéseinkre.
Mint megírtuk, a Gyurcsány Ferenc vezette DK alelnöke annak ellenére tartott tájékoztatót a Képviselői Irodaházban a vatikáni szerződésről, hogy nem rendelkezik országgyűlési mandátummal, sőt pártjának parlamenti frakciója sincs. Ennek kapcsán fordultunk a sajtóosztályhoz, érdeklődve, mi az ilyen esetekre vonatkozó szabályozás, hogy lehetséges az, hogy nem parlamenti képviselő „használhatja” ilyen célból a képviselők számára fenntartott épületet. Kérdéseinkre nem érkezett válasz.
Niedermüller Péter, a DK alelnöke

Niedermüller Péter, a DK alelnöke


Ugyanakkor lapunk elsőként számolt be arról, hogy az Országgyűlés működését szabályozó törvény a tavasszal kerülhet a Ház elé, és vélhetően jelentős változásokat, szigorításokat tartalmaz majd a működés tekintetében. Kövér László házelnök az MTI-nek nyilatkozva megerősítette információnkat, miszerint önálló házőrség felállítását is tervezi. „Kell lennie egy olyan rendvédelmi szervnek, amely garantálja az Országgyűlés és a képviselők biztonságát, amelynek irányítási viszonyai speciálisak, elválnak a végrehajtó hatalomtól” – érvelt.
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: