Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője: Mindent nyilvánosságra kell hozni

Az ügynökakták nyilvánosságra hozatala mellett áll Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, de véleményével egyelőre kisebbségben van. A politikus hétfői sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy mihamarabb el kell kezdeni az egészségügyben a bérrendezést.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár részletes tájékoztatást adott a Fidesz frakcióülésén a 2012-ben tervezett fejlesztésekről – mondta el Lázár. A politikus rámutatott arra, hogy az egészségügyben véget kell vetni a privatizációnak, erősebb állami szerepvállalásra van szükség. A cél, hogy javuljon a betegellátás és átlátható finanszírozás alakuljon ki – tette hozzá. A Fidesz frakcióvezetője úgy látja, hogy az egészségügyben a legnagyobb probléma az elvándorlás és a bérszínvonal. „Mihamarabb forrásokat kell találni a bérrendezés megkezdéséhez.”

Lázár szerint érdemes lenne Brüsszelben is szóvá tenni az egyre nagyobb orvoselvándorlást, mivel az egész térséget veszélyezteti ez a probléma. A Fidesz-frakció kifejezetten támogatja, hogy a gyógyszergyártók kisebb haszont realizálhassanak – ismertette a politikus a gyógyszerár-támogatások területén hozott kormányzati intézkedések kapcsán.

Lázár egyelőre kisebbségben van 

A Fidesz frakcióvezetője továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a fiatalok minél nagyobb védelmet élvezzenek a dohánytermékekkel szemben. „Ha valaki dohányzik, akkor legalább azt érjük el, hogy hazai vállalkozásoktól szerezzék be a terméket.” Lázár szerint a kereskedelemben alkalmazott monopólium tízezer magyar család számára nyújt majd megélhetést. Eddig a multinacionális vállalatok érdekei voltak előtérben, míg mostantól egyenlő eséllyel indulhatnak a felek, ami minden bizonnyal érdeket sért – tette hozzá.

Az ügynöktörvény kapcsán elmondta, hogy nagy vita van róla a frakcióban, míg az egyik oldal szerint minden adatot nyilvánosságra kell hozni, míg mások szerint csak az adott egyén tudhatja meg, milyen jelentéseket írtak róla. Lázár egyértelműen a nyilvánosságra hozatal mellett van, de ezzel a véleményével kisebbségben van. A jövőben a frakció mindenképpen törvényi úton rendezni fogja ezt a kérdést.

Kovács András

2012. február 27., hétfő

Magyar Nemzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: