KÓSA: ANDOR LÁSZLÓ ALKALMATLANNÁ VÁLT POSZTJÁRA

 

 

Andor László egy becsület nélküli ember, ez a helyzet – mondta Kósa Lajos

Andor László egy becsület nélküli ember, ez a helyzet – mondta Kósa Lajos

“Elkötelezett unió-párti vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy tökéletesnek látom az uniót”

 

Ha Andor László egy kicsit is fontosnak tartaná Magyarországot, függetlenül a tárgyi álláspontjától, picit is szemébe akarna nézni a magyar embereknek, akkor elment volna az Európai Bizottság ülésére – jelentette ki Kósa Lajos az m1 Lényeg című műsorában, vasárnap.

Andor László egy becsület nélküli ember, ez a helyzet – mondta Kósa Lajos. Szerinte olyan embert küldött Bajnai Gordon Magyarország nevében az Európai  Bizottságba, akinek nincs annyi emberi becsülete, hogy akkor, amikor Magyarország a legfontosabb napirendi pont a testület ülésén, a nemzetet képviselve elmegy Brüsszelbe.

 

A kormánypárti politikus emiatt úgy véli: mindenkinek világossá vált, hogy Andor László alkalmatlan uniós pozíciójának betöltésére, de szerinte nem fog lemondani posztjáról. Kósa Lajos úgy fogalmazott: ha Andor László egy kicsit is fontosnak tartaná Magyarországot, függetlenül a tárgyi álláspontjától, picit is szemébe akarna nézni a magyar embereknek, akkor elment volna az Európai Bizottság ülésére. A politikus szerint hisztériakeltés folyik, ami nem csak Magyarországról szól, hanem egy értékrendről, a kereszténységről, amely Magyarország és Európa történetét is meghatározza.

Kósa Lajos mindent megtesz majd annak érdekében, hogy az Európai Bizottság javaslata ne kapjon többséget a pénzügyminiszterek tanácsában, és így ne vonjanak el Magyarországtól 2013-ban 500 millió euró –  mai árfolyamon 150 milliárd forint – felzárkóztatási támogatást.

A Fidesz ügyvezető alelnöke emlékeztetett, hogy a szocialista kormányok 2004 óta, minden évben rontottak a költségvetés helyzetén. “2004-től folyik ellenünk eljárás, 2004-től 2010-ig a szocialisták irányították az országot, de egyszer sem tudtak megfelelni a kritériumoknak, az első év, amikor tartani tudtuk a három százalékos hiányt, az 2011 volt” – mondta Kósa.

“Elkötelezett unió-párti vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy tökéletesnek látom az uniót, amely számos vonatkozásban teljesen abszurd szövetségi rendszer, de Magyarországnak ebben a politikai erőtérben van a helye, itt vannak a barátaink, itt vannak a szövetségeseink” – szögezte le a fideszes képviselő.

 

MHO/hirado.hu/fidesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: