Egy átverés és a hatása: a főszerepben Gyurcsány Ferenc


Gyurcsány FerencFricz Tamás: A Gyurcsány-kormány gyakorlatilag átverte az Európai Bizottságot

Gyurcsány Ferencnek 2006-ban miniszterelnökként elnézte Joaquín Almunia akkori uniós pénzügyi biztos, hogy a kormány hamis adatokkal gyakorlatilag átverte az Európai Bizottságot. Erről Fricz Tamás politológus az Echo Tv Korrektúra című műsorában beszélt.
 
 

Az Európai Bizottság szerdai ülésén döntött arról, hogy azt javasolják: jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró – mai árfolyamon 142 milliárd forint – Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit.

Andor László magyar EU-biztos nem volt jelen a döntésnél, de későbbi nyilatkozataiból kiderült: egyetértett és támogatta az Európai Bizottság lépését. 

A magyar kormány álláspontja szerint azonban a tények azt bizonyítják, hogy a kabinet gazdaságpolitikája jó irányba viszi Magyarországot.

„A tavalyi évi gazdasági növekedésünk meghaladta mind az egész Európai Unió, mind az euróövezet növekedési ütemét, miközben folyamatosan csökkentjük a múlt örökségeként itt maradt államadósságot” – állt a Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője és Giró-Szász András kormányszóvivő közleményében.

Fricz Tamás politológus az Echo Tv Korrektúra című műsorában emlékeztetett, a Gyurcsány-kormány gyakorlatilag átverte az Európai Bizottságot; az akkori pénzügyi biztos Joaquín Almunia számára nyilvánvalóan ki is derült, hogy a bizottság 2006-ban hiteltelen adatokat kapott, amit Gyurcsány Ferenc is elmondott Őszödön az elhíresült hazugságbeszédében.

„Ennek ellenére, hogy megtörtént ez az átverés 2006-ban, nem történtek olyan lépések, amellyel megfenyítették volna a magyar kormányt. Akkor mindent elnéztek, sőt Joaquín Almunia még arra is tekintettel volt, hogy választások jönnek, és így akkor nem is szóltak bele a magyar belpolitikába, nehogy fordulat történjen, és a jobboldal nyerjen” – hívta fel rá a figyelmet Fricz Tamás, aki szerint azt nem figyelembe venni, hogy most 3 százaléka alatt van a költségvetési hiány, az egyértelműen elfogult álláspont.

A szakember ismét leszögezte: a magyarországi támadások mögött a nemzetközi pénzügyi körök állnak. Fricz Tamás felidézte, hogy az európai parlamenti hozzászólásában is beszélt erről, és akkor a képviselőknek „leesett az álla”. Hozzátette: igaz az, hogy ez egy baloldali támadás, de e mögött nagyon kemény gazdasági érdekek húzódnak meg.
Ide kattintva megtekintheti a Korrektúra című műsorunkat

Echo Tv

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: