DK: A kormány térjen vissza Európába!

A kormány több tízezer ember munkahelyét teszi kockára azzal, hogy több mint 150 milliárd forintnyi uniós forrás elvesztését kockáztatja – mondta vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján Varju László országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója.
 
 Az ellenzéki politikus felszólította a kormányt, hogy „térjen vissza Európába”! Varju László egyben arra kérte a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy számoljon be az Új Széchenyi Terv keretében az elmúlt egy évben kifizetett fejlesztési pénzekről és vázolja a jövőbeni terveket.

További cikkek:

 

A pártigazgató emlékeztetett rá, hogy lassan véget ér a 2013-ig tartó uniós költségvetési időszak. Varju László együttműködésre és társadalmi vitára szólította fel a kormányzatot a következő 2014-ben kezdődő költségvetési szakasz fejlesztési projektjeiről szóló tervezés kapcsán.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta, hogy 2007-2013 között több mint 7 ezer milliárd forint áll rendelkezésre fejlesztési forrásra, ám ennek még egyharmada sincs kifizetve. Mint elmondta: a 2010-es kormányváltásig 4100 milliárd forintot kötöttek le, amiből 3800 milliárdra szerződés is készült, 1300 milliárd forintot pedig már kifizettek – összegzett az ellenzéki politikus.

Varju László szerint az Orbán-kormány az Új Széchenyi Terv keretében egyetlen forintot sem tudott kifizetni. Emlékeztetett rá, hogy 1000 milliárd forintot még az Új Magyarország Fejlesztési Terv korábbi projektjeiből fizettek ki, így jelenleg is csak olyan beruházásokat adnak át, amelyekről még az előző kormány döntött.

Megálltak a fejlesztések, ezért a térségben egyedül Magyarországon számíthatunk idén és jövőre is gazdasági visszaesésre, recesszióra – tette hozzá Varju László.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: