ÁVH ünnep – A főasztalnál három hóhér ül: Farkas Mihály, Kádár János és Péter Gábor, 1949. Ne felejtsük el, hogy Biszku arra panaszkodott: kevés a fizikai megsemmisítés

A vörös diktatúra több százezer magyar áldozatára emlékezünk – beteljesül a rendszerváltás

Feltárják a kommunisták bűneit

Elszánt fiatalok a kommunisták terrorszervezete, az ÁVH 1949-es ünnepségén. A főasztalnál három hóhér ül: Farkas Mihály, Kádár János és Péter Gábor

Elszánt fiatalok a kommunisták terrorszervezete, az ÁVH 1949-es ünnepségén. A főasztalnál három hóhér ül: Farkas Mihály, Kádár János és Péter Gábor (Fotó: MTI – archív) 

Áprilisig feláll az a bizottság, amelynek feladata lesz a kommunista hatalmat birtokló személyek és szervezetek szerepének feltárása. Az új alaptörvény szerint már most is fel lehet jelenteni a rendszer bűnöseit – mondja lapunknak Gulyás Gergely (Fidesz) a kommunizmus áldozatainak hazai emléknapján.


Schmidt Mária: Vajon mitől lehetne szép eszme, amely azt ígéri, hogy felforgatja a világot? Mi szép lehet egy diktatúrában? Ki az, aki hitt a kommunizmus földi paradicsomában?

Zinner Tibor: A helyzet drámai módon megváltozott 1950-ben az ÁVH létrejöttével. Olyan helyzet alakult ki, amelyben a bíróságokat is a nyomozó hatóság felügyelete alá vonták.

Stefka István: Emlékeztetni kell a bitófákra, az államosításokra, a kitelepítésekre, a padlássöprésekre, a vasfüggönyre, és arra, hogy a kettős állampolgárságot elutasították.

Tamáska Péter: Ne felejtsük el, hogy Biszku arra panaszkodott: kevés a fizikai megsemmisítés. Ne felejtsük azt sem, hogy az utolsó ötvenhatosok a hetvenes évek végén szabadultak.

Kapcsolódó cikkek:
Feltárják a diktatúra működését
A totális diktatúra kezdetének napja
Ellenország
Hidegvérrel
A békesség felé az igazságon át vezet az út

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: