BRÜSSZELI BÜNTETÉS: A JOBBIK HAZAÁRULÁS MIATT TESZ FELJELENTÉST

 

Gyöngyösi Márton szerint Andor László teljesen alkalmatlan posztjának betöltésére

 

Hazaárulás és hűtlenség gyanúja miatt feljelentést tesz a Jobbik a legfőbb ügyésznél ismeretlen tettes ellen, amiért Andor László magyar EU-biztos egyetértett és támogatta az Európai Bizottság Magyarország számára kedvezőtlen szerdai döntését – jelentette be csütörtökön Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Az Európai Bizottság szerdai ülésén döntött arról, hogy azt javasolják: jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró – mai árfolyamon 142 milliárd forint – Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit. A testület javaslatát még az EU-tagországok pénzügyminiszteri tanácsának is meg kell vitatnia, és jóvá kell hagynia.

Gyöngyösi Márton szerint Andor László “teljesen alkalmatlan” posztjának betöltésére, hiszen még csak jelen sem volt az Európai Bizottság szerdai ülésén, amely pedig “mandátumának legfontosabb” döntése lett volna. A jobbikos politikus emlékeztetett: Andor László szerdán méltányosnak nevezte az EB döntését, amelyhez ő írásban küldte meg véleményét, a testület pedig végül konszenzussal hozta meg a döntését.

“Andor Lászlónak kutya kötelessége kiállni Magyarország és a magyar emberek mellett” – kommentálta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője, hogy a magyar uniós biztos nem vett részt az Európai Bizottság ülésén, amin  143,5 milliárd forintnak megfelelő 495 millió eurónyi uniós támogatás felfüggesztésével fenyítették meg Magyarországot a magas költségvetési hiány miatt. “Aki ilyesmit kér számon Andoron, annak kevés fogalma van az unió működéséről” – nyilatkozta a hvg.hu-nak Balázs Péter volt külügyminiszter, egykori uniós biztos.

Gyöngyösi Márton leszögezte: Andor László magyar állampolgárként hivatalos megbízatásának felhasználásával olyan – külföldi szervezet által meghozott – döntésben vett részt, amely alkalmas arra, hogy rendkívül súlyos károkat okozzon Magyarországnak. Szerinte ezzel megvalósul a büntető törvénykönyvben rögzített hazaárulás bűntette, amely akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható, emellett Andor László tettei hűtlenségnek is minősülnek, ugyanis az EB-döntés – súlyos költségvetési és pénzügyi következményei miatt – alkalmas az ország alkotmányos rendjének megsértésére is.

 

MHO/MTI/HVG.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: