Kroesnak ez nem fontos

 

A magyar médiahatóságra bízza a Schmitt Pál likvidálásáról szóló Klubrádió-műsor kivizsgálását Neelie Kroes uniós médiaügyi biztos – írja a keddi Magyar Nemzet.

A lapot a biztos szóvivője a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz irányította. Ryan Heath szóvivõ elismerte ugyan, hogy „a halálos fenyegetések a szabad és demokratikus vitának nem elfogadható elemei”, de konkrét választ csak a beszélgetés rögzített változatának megismerése utánra ígért.

Ismert, a magyar sajtószabadságért aggódó Neelie Kroes nemrég hivatalában fogadta a a frekvenciapályázatot elbukó Klubrádió tulajdonosát és azt a Bolgár Györgyöt, akinek a műsorában a likvidálásra való felhívás elhangzott – a médiahatóság álláspontjára azonban mindmáig nem volt kíváncsi.

 

A Magyar Nemzet megkereste az ügyben Ulrike Lunacek zöldpárti EP-képviselőt is, aki a napokban az EP teljes ülésén arra kérte Martin Schulzot, az EP szocialista elnökét, hogy segítsen neki, amiért Bayer Zsolt őt gyalázta egy televíziós műsorban, mire az elnök az ügy kivizsgálását ígérte. Lunacek nevében sajtósa, Wolfgang Machreich válaszolt. E szerint a Klubrádióval szembeni „állítást” nem ismeri, sem a „különleges párbeszédet”. De – tette hozzá – „a legjobb és egyetlen módja az incidens kiderítésének, hogy a magyar médiahatóságot vonják be ezen állítások bizonyítására”.

A lap Martin Schulz véleményére is kíváncsi volt, titkársága azonban elhárította a választ, mondván, az EP-elnök utazik, és még nem ért vissza Brüsszelbe.

Emlékezetes, múlt hét szerdán a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a magyar köztársasági elnök likvidálása volt a téma. Egy betelefonáló háborítatlanul előadhatta: „És nekem van egy elméletem, hogy hogy tudják Schmitt Pált megmenteni. Ez elmélet. Ha likvidálják.” Bolgár György műsorvezető nem szakította meg a beszélgetést, hanem még percekig beszélgetett a zavarodott férfival, aki többek között azt is elmondhatta, hogy szerinte Rogán Antal áll Vancsik Zoltán MSZP-s politikus évekkel ezelőtti halálos közlekedési balesetének hátterében.

 

BL
Magyar Nemzet
2012. február 21., kedd

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: