A baloldal talált magának egy kiváló alkalmat

 

Nem igaz, hogy a Nyugatról mindenki Magyarországot támadja, de vannak olyan erők, amelyek meg akarják buktatni a demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnököt – mondta el a Magyar Nemzetnek adott interjújában Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő.

A politikus a lap szerdai számában megjelent interjúban a hazánk ellen indított kötelezettségszegési eljárások kapcsán úgy fogalmazott: „nem kell ezek miatt különösen felizgulni. Ezek jogi folyamatok, és az unióban több mint kétezer ilyen van. Ami pedig a nyugati sajtót illeti, ezek tényleg nem baráti megnyilvánulások. Találtak egy célpontot maguknak, ami Magyarország. Ezzel az erővel ez bármelyik közép-európai ország lehetne.”


Schöpflin György elmondta, bár nem hisz az összeesküvés-elméletekben, összeesküvések azért vannak, majd utalt Borut Pahor korábbi szlovén miniszterelnök szavaira Magyarország elszigeteléséről. Schöpflin szerint a baloldal talált magának egy kiváló alkalmat, hogy mozgósítsa magát. Hozzátette: az egészben nem elhanyagolható szerepet játszik Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványa.

Az ellenzéki pártokkal kapcsolatban elmondta, az MSZP „mindig alkalmazkodnak a fővonalhoz. Ha a pekingi konszenzus lenne a fővonal, akkor ahhoz. De általában az MSZP, a DK és az LMP is baloldali abban az értelemben, hogy Brüsszelben annak fogadják el őket.”

„Hogy egy idegen kormány azt mondja a magyar kormánynak, hogy meg kell szegni a törvényt, frekvenciát adva egy pályázaton vesztes rádiónak, elfogadhatatlan” – fogalmazott, utalva Hillary Clinton Klubrádió érdekében írt levelére.

A néppárti politikus beszélt arról is, össze kellene fogni a kis államoknak. „Az is biztos, hogy az az EU, amelyikben mindig hittem, mint amelyik megadja a kis államoknak a tiszteletet, az kezd felszámolódni. Márpedig egy ilyen Európai Unióban sokkal nehezebb megtalálnunk a helyünket. Talán ez is arra ösztönöz majd bennünket, hogy a térségünkben lévő kis államok – akár tagjai az uniónak, akár nem – és Ukrajna egyfajta szorosabb szövetséget alakítsanak ki. Nem az EU ellen, hanem magunk mellett.”

 

 

 

BL
Magyar Nemzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: