Bayer Zsolt cikkéről is vitáztak az EP-ben

 

Csörte a tegnapi EP-plenárison: Nekiment Bayernak a frakcióvezető

 

Gyürk András (Fidesz) az európai gázvezeték-összeköttetések szükségességéről beszélt, Göncz Kinga (MSZP) pedig a rokkantnyugdíjak magyarországi megvonása ellen emelt szót az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, hétfőn, napirenden kívüli felszólalásban. Szóba került a Magyar Hírlap szerzőjének egyik írása is.

 

A Fidesz EP-delegációját vezető Gyürk András emlékeztetett arra, hogy januárban kilenc európai uniós tagállamban egyik napról a másikra jelentősen csökkent az Oroszország felől érkező gáz mennyisége. Hangoztatta, mindenki tudja, hogy az EU-nak új forrásokra van szüksége, de úgy tűnik, az importvezetékek kiépítése túl hosszú időt vesz igénybe. Rövid távon ezért szerinte arra kell törekedni, hogy legalább a tagállamok közti összekötő vezetékek megépüljenek, különös tekintettel a közép- és kelet-európai országok, illetve a nyugati tagállamok közti kapcsolatra.

Göncz Kinga felszólalásában azt emelte ki, hogy a gazdasági válság következményeit Európa-szerte legsúlyosabban a társadalom sérülékeny csoportjai szenvedik meg. Mint fogalmazott, Magyarországon az egykulcsos adó és „a jómódúaknak kedvező családpolitikai intézkedések” hiányt okoztak a költségvetésben, és a kormány ezt a korábban megállapított rokkantnyugdíjak megvonásával készül pótolni. Mint mondta, számtalan levélben kapott kérést arra, hogy az EP-t ismertesse meg ezzel a helyzettel.

A heti plenáris ülés elején a szocialista EP-frakció vezetője, az osztrák Hannes Swoboda szót emelt amiatt, hogy az „Orbán Viktor miniszterelnök mellett demonstrációt szervező” Bayer Zsolt publicista egy írásában „megtámadta” Neelie Kroes uniós biztost és Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti EP-képviselőt. Sürgette, hogy az EP álljon ki a képviselő mellett.

Martin Schulz, az EP elnöke jelezte, hogy „be fogja gyűjteni a megfelelő dokumentumokat”, és konzultálni fog az Európai Bizottsággal is, hogy mit kíván tenni a testület Kroes védelmében.

 

 

Heti Válasz Online – MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: