Fritz Tamás: Magyarországot meg akarják leckéztetni

A politológus szerint azt akarták elérni, hogy hazánk alárendelődjön, és megszűnjék a partneri viszony.

Magyarországot meg akarják leckéztetni – így összegezte az európai parlamenti tapasztalatait Fritz Tamás politológus az m1 Ma reggel című műsorában.

Egy nagyon erős beszédmód, kánon van jelen, amit a baloldal képvisel. Ez megjelenik a nemzetközi sajtóban is, és olyan, erős, hogy a néppárt sem képes neki ellenállni mindig – érvelt Fritz Tamás.

Terítéken Magyarország – pártvita a brüsszeli bizottságban

A Ma reggel vendége Fricz Tamás politológus

Egy nagyon erős hálózat alakult ki azért, hogy Magyarországot megbüntessék, és ezt meg is fogják tenni, a tények nem számítanak – szögezte le. Arra a kérdésre, hogy szerinte az Európai Parlament elfogad-e Magyarországot elítélő határozatot mielőtt az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti vita leárul, igennel felelt. Magyarország valamiféle szimbólum lett, a baloldali és liberális körök, valamint a mögöttük lévő globális pénzügyi körök rajtunk keresztül akarják megmutatni, hogy Magyarország rossz úton jár.

A Neelie Kroes uniós biztos és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes közötti vita azért volt fontos, mert úgy tűnt, hogy itt egy hatalmi kérdésről volt szó. Neelie Kroes azt akarta elérni, Navracsics mondja azt, az Európa Tanács bárhogy is határoz, Magyarország végrehajtja azt. Ha ezt elfogadja, abban a pillanatban alárendelődünk, és megszűnik a partneri viszony. Szerencsére Navracsics Tibornak helyén volt az esze és a szíve ebben az ügyben – szögezte le a politológus.

Magyarország megleckéztetése napirenden van, és ha ez Orbán Viktor miniszterelnök elmozdításával érhető el, bizonyos körök ezt nem zárják ki ezt a lehetőséget. Magyarországnak nagyon higgadtan, okosan, tudatosan kell tárgyalni. Ott kell maradnunk az Európai Unióban, de az biztos, hogy nagyon nagy kihívás előtt állunk – fogalmazott Fritz Tamás.

Forrás: m1 – Ma reggel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: