“Tönkreteszik az életünket” – ezrek tüntettek Görögországban

Az emberek szombaton a kormány által hajnalban jóváhagyott gazdasági mentőcsomag, az EU-val és az IMF-fel kötött megállapodás ellen tiltakoztak.

Görögország több nagyvárosában ezrek tüntettek szombaton a kormány által hajnalban jóváhagyott gazdasági mentőcsomag, az EU-val és az IMF-fel kötött megállapodás ellen tiltakozva.

Ezrek gyűltek össze az athéni Szintagma téren erős rendőri jelenlét közepette, miközben második napja tart az országban az általános sztrájk. Nincs a görög fővárosban tömegközlekedés, áll a metró, az autóbusz és a troli.

“Tönkreteszik az életünket” – állt a vonulók egyik transzparensén, amely a 130 milliárd dollár fejében kemény megszorításokat követelő EU-ra és IMF-re utalt. Az északi Szalonikiban szintén több ezer ember vonult fel, hogy tiltakozzék a csőd elkerülésére hivatott megállapodás ellen.

Lukasz Papadémosz miniszterelnök, miután hatan kiléptek kormányából – és még mielőtt a kabinet szavazott volna az egyezségről – figyelmeztette kollégáit, hogy katasztrofális kalandba bocsátkozik az ország, ellenőrizhetetlen gazdasági káosz és társadalmi robbanás körülményei jönnének létre, ha elmaradna a megállapodás. A parlament vasárnap szavaz az egyezségről.

Forrás: MTI – hirado.hu  | 2012. február 11. szombat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: