Tipikus. A jenkik soha nem adnának nekünk egy ilyen szerződést

 

Amerikában nyomják a londoni olimpia jegyeit

Nagy-Britanniában felháborodást váltott ki, hogy egy amerikai cég nyomtathatja majd a nyári olimpia jegyeit, majd a többtonnás szállítmányt szigorú biztonsági intézkedések között szállítják Angliába.

 

 

Az Arkansas állambeli Fort Smith városa külföldön eddig a művészmozik közönsége előtt volt jobbára ismert – itt játszódik a Coen-fivérek, a Félszemű című westernje.

Angliában mostantól nem lesz túl népszerű a tengerentúli település. Az ok: a nyári olimpia szervezői úgy döntöttek, hogy nem brit vállalat, hanem a vadnyugati város, Weldon, Williams and Lick nevű cége szállíthatja le a 11 millió jegyet.

A 23 tonnás szállítmányt repülővel viszik a majd’ 7000 kilométerre fekvő Angliába, ahol a szerencsés tulajdonosoknak több mint 2000 forintért postázzák majd ki a jegyeket.

Brit vállalkozások felháborodással fogadták, hogy tengerentúli cég nyerte a tendert – amiről a szervezők azt állították, hogy nyitott volt. Ezt megelőzően amiatt lázongtak, hogy a több mint egymilliárd euró értékű olimpiai szuveníreket távol keleti gyártóktól rendelték meg.

“Tipikus. A jenkik soha nem adnának nekünk egy ilyen szerződést. Ha pedig Franciaországban lenne az olimpia, akkor sem brit cégeket bíznának meg” – dohogta Tony Hallett az egyik nagy brit szakmai ügynökség menedzsere.

Az olimpiát szervező ügynökség képviselője szerint alapos, versenyszerű és nyílt tenderen döntöttek, és a legköltséghatékonyabb megoldást választották ki. Még azt is hozzátette, hogy az olimpiai szerződések 95 százalékát brit cégek kapták.

A szervezők korábban azt ígérték, hogy ökotudatos módon rendezik meg az eseményt, ami az eddigi “legzöldebb” olimpia lesz. Az aktivisták máris azt számolják, mekkora ökolábnyomot okoz majd a több tonna jegy légi úton történő szállítása.

A szöuli és barcelonai olimpia idején a dél-koreai és a spanyol nemzeti pénznyomda állította elő a jegyeket. A zsíros szerződéshez jutott amerikai cégnek ugyanakkor nagy tapasztalata van a személyre szóló jegyek nyomtatásában: korábban az atlantai, sydney-i és vancouveri olimpia jegyeit állította elő.

Szvetnik Endre, London

InfoRádió

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: