Lázár cáfolja a puccskísérletről szóló híreket

A Fidesz frakcióvezetője határozottan cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a magyar kormányt és személyét célzó puccskísérletről beszélt volna Orbán Viktor miniszterelnök Egerben, a Fidesz–KDNP frakcióülésén.
 Lázár János ezt a tanácskozás utáni pénteki sajtótájékoztatón közölte újságírói kérdésre válaszolva.

Orbán Viktor az ország sorsával foglalkozott beszédében, nem pedig személyes dolgokkal – jelentette ki a politikus.

A Magyar Nemzetnek és a Népszabadságnak is megerősítették – mint azt pénteki számukban írták a napilapok – a hvg.hu azon értesülését, amely szerint a Fidesz-KDNP háromnapos frakcióülésén szerda éjjel a miniszterelnök beszélt a magyar kormányt és személyét célzó puccskísérletről.

Lázár János tájékoztatóján azonban azt mondta: nem hangzott el kijelentés. “Fals információk keringenek a sajtóban” – tette hozzá.

A Fidesz megtárgyalná az MSZP kampányfinanszírozási javaslatát

Ötpárti megbeszélést javasol a Fidesz-KDNP a kampányfinanszírozási, a választási eljárási, valamint a pártok működésére vonatkozó javaslatokról – erősítette meg Lázár János.

A Fidesz frakcióvezetője újságírók előtt elmondta, a kormánypártok nyitottak az MSZP-nek a kampányfinanszírozásról szóló, már a Ház előtt fekvő törvényjavaslatának megvitatására.

Az említett sarkalatos törvényeket ősszel fogadhatja el az Országgyűlés – tájékoztatott.

„Tarlós ne csak a markát tartsa!”

A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja arra kéri a BKV ügyében Tarlós István főpolgármestert, hogy “ne csak tartsa a markát”, hanem álljon elő megoldási javaslatokkal is – közölte Lázár János.

A Fidesz frakcióvezetője egri sajtótájékoztatóján azt mondta: nem javították a frakcióülés hangulatát azok a hírek, amelyek szerint esetleg prémiumokat vesznek fel a BKV-nál. Hozzátette, reméli, ez nem igaz.

Lázár János a tájékoztatón bejelentette azt is, hogy olyan hulladékgazdálkodási törvénynek kell születnie az Országgyűlésben, amely alapján a hulladékgazdálkodásnak állami vagy közösségi tulajdonban kell lennie.

Az önkormányzatok adósságáról szólva közölte: a kormánynak, az önkormányzatoknak és a bankoknak közösen kell megállapodásra jutniuk. Rossz hír lenne a bankrendszernek, ha a kabinet elzárkózna az együttműködéstől – jelezte.

Lázár: Első körben húsznál kevesebb egyházra mondunk igent

“Első körben” húsz alatt lesz azoknak a vallási közösségeknek a száma, amelyeknek az egyházzá nyilvánítását javasolja a kormányoldal a parlamentnek – közölte Lázár János.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: most ezekre a közösségekre mondanak igent, de a többiekre sem mondanak nemet. Magyarországon mindenkinek kötelessége a lelkiismereti és vallásszabadság tiszteletben tartása – jelentette ki.

Az Országgyűlés vallásügyi bizottsága 10 órakor kezdődött ülésén tárgyalja az új egyházügyi törvény módosítására vonatkozó testületi indítványt.

Nincs pozitív válasz egy új nemzeti légitársaságra

Jelenleg nincs olyan megoldás, amely pozitív választ adna arra a kérdésre, hogy lesz-e új nemzeti légitársaság – mondta a Fidesz frakcióvezetője Egerben.

Lázár János pénteki sajtótájékoztatóján közölte azt is, hogy némileg felborzolta a kedélyeket a frakcióülésen Oszkó Péter volt pénzügyminiszter tevékenysége, vagyis az, hogy 2011. április óta a Wizz Air igazgatóságának tagja.

A frakcióvezető tájékoztatott továbbá arról, hogy az egri évadnyitó frakcióülésén nagy vita volt a járások ügyében. Azt is meg kell válaszolni, miért van szükség járásokra – mondta ezzel kapcsolatban.

Határozati javaslatot nyújt be a kormány az új EU-s paktumról

Országgyűlési határozati javaslatot terjeszt pénteken a Ház elé a kormány, azt javasolva, hogy Magyarország csatlakozzon az új uniós fiskális paktumhoz.

Ezt Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője jelentette be újságíróknak pénteken a Fidesz-KDNP egri frakcióülése után.

Közölte azt is: a kormány kérdéssel fordul az Alkotmánybírósághoz, azt tudakolva, hogy az új EU-s szerződés ratifikálása feles vagy kétharmados többséget követel-e meg a parlamentben.

Pálffy: Törésvonal nélküli tanácskozás zajlott

Törésvonalak nélküli, “repedést sem mutató” munkaülésként jellemezte a Fidesz-KDNP egri évadnyitó frakcióülését a kereszténydemokraták frakciószóvivője.

Pálffy István pénteken sajtótájékoztatón azt mondta: az egységről szólt a tanácskozás, szemben azokkal az online tudósításokkal, amelyek éket próbáltak verni például Orbán Viktor miniszterelnök és Kósa Lajos Fidesz-alelnök közé.

Tájékoztatása szerint a kormányfő, illetve a referáló kormánytagok 62 képviselői kérdést, felvetést válaszoltak meg a tanácskozás alatt.

 

 

 

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: