Éhségmenet

 

Ma reggel „munkát, kenyeret” követelni indultak Miskolcról a fővárosba három borsodi polgármester, két munkás és két munkanélküli felhívására. A természet egyáltalán nem kegyes a szervezőkhöz, fagyot hozott „éhségmenetükre”.

A tiltakozó akciót állítólag az ózdi Tóth Imre Miklós javasolta, akinek a barátja öngyilkos lett, mert munkanélkülivé válva nem tudta fizetni lakáshitelét, és mindenét elveszítette. Tóth, aki maga is munkanélküli, elhatározta, hogy a térség egyre reménytelenebb helyzetét tudatja a honatyákkal és a kormánnyal is. A borsodi szocialisták felkarolták Tóth ötletét. A tragédia kapcsán a kortársakat terhelő legelemibb emberi szégyenérzetet sutba dobva nem átallottak egy hatásvadász tiltakozó demonstrációt szervezni, ahelyett, hogy az elhunyt családjának gondját enyhítették volna. Mivel az „éhségmenet” élére álló egyik pártember, Komjáthi Imre edelényi munkás korábban egy Mesterházy Attila nevével fémjelzett gyűlésen szónokolt, nem lehet kizárni azt sem, ennek az akciónak a legfontosabb célja az, hogy tompítsa Gyurcsány Ferencék avasi lakótelepi kirándulásának médiasikerét Borsodban. Komjáthi korábban azzal vetette észre magát, hogy az MSZP legutóbbi városligeti majálisán felállított bokszgépnél a Fidesznek behúzni vágyókat igazgatta sorba. Most azonban Komjáthi igazodott az erősebbnek vélt utódpárthoz, bár a Facebookon Debreczeni Józseftől Gyurcsány Éván és Dobrev Klárán át Mesterházy Attiláig terjed baráti hálózata, nem okozott neki gondot, hogy Gyurcsány avasi terepgyakorlatát egy „pártceleb” népszerűsítésének titulálja.

Képzeljük el, amint a helyi önkormányzati hatalmat birtokló szocialista polgármesterek vállvetve ezzel a Komjáthival együtt vonulnak a főváros felé a nehéz sorsú munkanélküliekkel. Azokkal, akik közül sokakat juttathatnának legalább közmunkához, ha a pártbeli karrierépítést szolgáló menetelés helyett a felelősségükre bízott emberek sorsának jobbra fordításán fáradoznának.

Az éhségmenet egyik vezetője, Szikszó szocialista polgármestere nem először téveszti össze a közjót szolgáló politikát a botránykeltő öncélú cirkusszal. A borsodi árvíz után úgy próbált kiváltságos támogatást kiharcolni a településének, hogy petíciója mellé figyelemfelkeltő célzattal egy kecskét hozott Orbán Viktornak ajándékba. A miniszterelnököt képviselő köztisztviselő megkérte a polgármestert, hogy a kecskét juttassa vissza a saját környezetébe. Nem tudjuk, mi lett a kecske sorsa, eltalált-e egy rászoruló családhoz, de az egykori kecskegazda polgármester megint akciózni készül. Úgy látszik, a provokáció a szociknál a kecskénél is jobban tejel, hiszen a polgármesterek most napokig hóban-fagyban fognak gyalogolni a régi 3-as úton csupán azért, hogy a baráti külföldi és belföldi sajtónak a pihenőállomásokon felváltva szajkózhassák az olyan betanult, mélyenszántó gondolatokat, mint hogy „az élet egyre keservesebb az egyszerű emberek számára”. Vagy hogy „kistelepülési polgármesterként, munkásként vagy munkanélküliként” azt látják, hogy „fűteni, enni kéne, de nincs munka, nincs pénz”. És hogy „a tartalékok a reménnyel együtt elfogytak, pedig még csak az év elején járunk. (…) Elég volt! A reménnyel együtt a türelem is elfogyott!”.

A szegénységet és a nyomort pártépítésre, pártpolitikai célokra demagóg módon felhasználó, egymással is versengő gyurcsányisták és ellengyurcsányisták megint azoknak a hátán akarnak visszamászni a hatalomba, akikről kormányzásuk nyolc esztendeje alatt megfeledkeztek. Minden lehetőségük megvolt rá, hogy segítsenek a lecsúszottakon, de nem tették, mert éppen azzal voltak elfoglalva, hogy könyökig turkáltak a közös vagyonban. Most ismét felfedezték a borsodi proletárokban a potenciális szavazóbázist. Most már versenyeznek is a kegyeikért. Ki vendégeskedve leereszkedik közéjük, ki felemeli őket a mozgalmár státusára.

 

Torkos Matild

Magyar Nemzet

2012. február 06., hétfő

2 hozzászólás to “Éhségmenet”

 1. Hunka András Says:

  Tisztelt Kállai úr. Éhségmenet, Viccel? Éhesek. … Sültgalamb jó lesz? Csak hogy ne éhezzen legalább egy napig. Több sültgalamb is van raktáron, jöhet holnap is, gyalog. De mégis… nem lehetne a követelőzés és menetelés helyett valami egyéni ötlete mondjuk dolgozni, akármit, valamit, akármit, mint mások is teszik az országban? Ja, hogy a kisfaluban nincs munka? Menjen más városba, oda, ahol találni fog munkát. Hány településnevet soroljak föl? Ezret elég lesz? Ezer közül csak tudna választani, ha tényleg, ha valóban dolgozni akar. Ja, hát persze… Szerencsétlenkedésből elég zűrös előbbrejutni az életben, nem lehet megélni belőle….. Segély – 22 000 Ft. Köz-alkalmazotti munka, a z kicsit több: 44 000 Ft. Kevés, az se jó, persze, de ennyit adnak. Az éhezés az egész más, Aki azt választja, az éhezést inkább, esetleg ne meneteljen, és ne is tiltakozzon, mert rosszul döntött, a saját életét keseríti. Gondolja át, mit tesz.

 2. Kállai József Says:

  Tisztelt Mindenkori Magyarország Kormánya!
  Tisztelt Országgyűlési Képviselők!

  A felsikoltás jogán tájékoztatjuk Önöket, hogy hosszú kínhalálra ítéltek bennünket.
  Javaslom, hogy humánusabb megoldásként inkább lőjenek le bennünket, mert 22 200.-Ft segélyből nem lehet megélni, és tisztességes munkára, életre már nincs remény.

  Önök, mint felelős vezetők egyetlen egy társadalmi kérdést sem tudtak megoldani a 20 év alatt, így a jövőnk reménytelen. Globális problémára csak globális megoldás adható. Mi egyénileg erre képtelenek vagyunk, mégis bűnbaknak lettünk nyilvánítva.

  Javaslom továbbá, hogy közös sírunkat közmunkával alakítsák ki, az ÁNTSZ, a Környezetvédelmi és egyéb hatóságok előírásai alapján. Lőszer-takarékosságból három-négy főt egymás mögé állítva lőjenek bele a tömegsírba.

  A projekt önkéntes alapon szerveződjön, elkerülve a sok sikertelen öngyilkosságot, a hosszú ideig tartó éhhalált, illetve kínhalált.

  A projekt 30 nap alatt végrehajtható, egyéb előnyeit, a felszabaduló források felhasználását gondolom, nem kell részletezni.

  Felkérem a „Munkát, kenyeret” gyalogmenet vezetőit, hogy jelen javaslatomat adják át az általuk jónak látott országgyűlési képviselőknek.

  E javaslat nyilvános, ahhoz bárki aláírásával csatlakozhat, továbbá sokszorosítását az eredetivel azonos formában engedélyezem.

  Magyarország, Emőd, 2012. február 11.

  Kállai József


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: