A SZÁNALMASOKVélemény – Szubjektív
ÍRTA: HORTOLÁNYI GÁBOR
Borzalmas és egyben szánalmas is, hogy ma már nincs olyan nap, ami nácizás nélkül telne el. Szánalmas az a rettegő réteg, aki ennyire képes és tud gyűlölni. Szánalmas ez a rettegés, de még szánalmasabb, hogy a nácizás helyett képtelenek kitalálni bármilyen más ellenállást, ha már ellenállni kell.
Én magam nem hiszem, hogy ma Magyarországon fasizmus, vagy nácizmus lenne, és aki ilyet állít, vagy teljesen elvesztette a realitás érzékét, vagy egyszerűen szimplán hazudik. Hazudnak, amikor azt merészelik kijelenteni, hogy Magyarország már nem Köztársaság, hazudnak amikor (új) Náci Színházról írnak. (Vajon a Nemzeti Színházat miért nem nevezik Gay Theater -nek.), hazudnak, amikor diktatúráról fröcsögnek, hazudnak a demokráciaféltésükkor.
Hazudnak, reggel, délben és este…Nézem a Photoshop zseniket, akik politikusokat maszkíroznak Hitler képére, és kibaszott büszkék rá, hogy ők milyen szellemesen viccesek – szerintem szimplán bunkók -, és nézem, ahogy ezek a képek terjednek a neten. Közben elgondolkodom, hogy a készítők és a terjesztők, ha magukról látnának egy ilyen manipulált képet terjedni a virtuális valóságban, mennyire jajveszékelnének, ügyvédhez rohannának, (siratnák a demokráciát), had ne folytassam.Szánalmas és fájdalmas látnom, ahogy az ismerőseim egy része tehetetlenül vergődik ebben a náci-fasiszta-orbángyűlöletes fóbiában, a helyett, hogy tenné a dolgát. Élne, élné a sajáűt életét. Szánalmas, ahogy naponta szerveznek tüntetést valami ellen. Soha nem valamiért, mindig csak valami ellen. Pedig tudhatnák, hogy a gyűlölet energiája nem vezet sehová, illetve ha vezet, akkor csakis egy helyre, a vesztetekbe.
Szó nincs arról, hogy nem akarnám tiszteletben tartani a véleményeteket, szó sincs arról, hogy a JOBBIK-ról mást gondolnék, mit a nagy többség, miszerint egy radikálisan szélsőjobboldali párt, aminek puszta léte is fenyegeti egy normális Magyarország létét. De – és ugye ezt ti már megfogalmaztátok: “Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket” – ez a gyűlölködés nem vezet sehová. Főleg úgy nem, hogy jobbára simán át vagytok baszva. Igen, át vagytok baszva a háttérben bujkáló politikusok és a pénztőke által, akik egy teljesen felesleges és országrontó harcba küldenek benneteket nap nap után, de úgy, hogy ők nem is akarják vállalni – soha nem vállalták -, hogy majd barikádharcosok lesznek. Nem. Ők reménykednek, hogy a ti áldozatotok majd célt ér – nem fog – és ők beülhetnek majd újra a hatalomba. Ez a játszma ilyen. Aljas, undorító, de ami a legelszomorítóbb, hogy felültök ennek a lázításnak, sőt részesei lesztek, sok esetben elkövetői.Félelmetes, amikor azzal szembesülök, hogy állítólagos barátaim, volt szerelmeim, jó ismerősök, bartus (amerikai népszava) kertész ákos, konrád györgy és sajnos hosszan sorolhatnám) által lejegyzett a magyarság elleni kirohanásokat osztanak meg büszkén.
Nem vitatom, és nem tagadom, hogy Magyarországon ma élni majdnem képtelenség. Nem vitatom, hogy az ország csődje már eljött. Nem a gazdasági, a morális, amiből nincs vissza út. Nincs vissza út, mert a jobboldalon álló emberek egy esetleges újliberális-baloldali kormányt el fognak zavarni – bár jelenleg esély nincs rá, hogy egy ilyen kormány tisztességes úton megválasztásra kerülne -, a baloldalon állók pedig folyamatosan harcolni fognak önmaguk ellen, gyűlölettel a szemükben, féligazságokkal az ajkaikon, amit mások adtak a szájukba. Nem lesz megegyezés.

Ahogy már többen megjósolták, az újliberáális-baloldal a polgárháborútól sem retten el. Nekik minden eszköz szent, ami megdönti a jelenlegi rezsimet, ami nem akar mást, mint egy olyan Magyarországot, ami önálló, önellátó, és nem valami csatlós, szolga, amimek értékeit tovább lehet rabolni. Nem vitatom, hogy Orbán és kormánya egetverő hibákat követ el a kétharmad mámorában teljesen feleslegesen. Nem vitatom, hogy ilyen szarul még nem éltünk. De azon csodálkozom tisztelt ismerőseim, hogy nem látjátok, hogy az újliberális-baloldal taszította az országot ebbe a gazdasági helyzetbe.

Valahogy nem akartok tudni róla, hogy az MSZP-SZDSZ által támogatott kormányok vettek fel 22 000 milliárdnyi hitelt. Nem akartok tudni róla, hogy az előző rezsim politikusai állnak a bíróság előtt javarészt gazdasági bűncselekmények miatt. Elfelejtitek, hogy az előző rezsim lövetett a tüntetőkbe, miközben az EU mélyen hallgatott, elfeleditek, hogy az újliberális-baloldali bűnözők azok, akik ellehetetlenítettek benneteket, miközben köszönik szépen kurva jól élnek az összeharácsolt vagyonból. Elfeleditek, hogy valójában ezek azok az emberek, akik bennetek nap nap után hergelnek Új Ellenállásra. (Vicc, mi ellen áltok ellen?) Ők azok, akik az utcára küldnek benneteket, miközben ők gyártják az ideológiát. Nektek.
De miért kell nektek ideológia? Talán nincs saját tudatotok, vagy ennyire megszoktátok a Kádári rendszerben és annak hagyatékában, hogy nektek kell ideológia, és ellenségkép?

Ti tényleg nem tudtok másként élni csak gyűlölve?
Tényleg nem tudtok veszteni?
Valóban az tart benneteket életben, hogy harcoljatok bármi ellen?

Miért fáj nektek, bármi? Bármi, ami ellen harcba küldenek benneteket. Új Színház, Klubrádió, Gödör, Alkotmány, Médiatörvény, Köztársaság, Magyarország. És mi végre harcoltok ily nagy hevülettel. Minden meg és kinyilatkoztatásotok az, hogy ez az ország a tiétek, csak ellopták tőletek, és mindenki más, aki nem úgy gondolkodik mint ti, minimum fasiszta, agymosott, feltételezhetően kulturálatlan buta bunkó.
Én ezt a magam nevében kikérem magamnak!

Milyen jogon gondoljátok ezt? Honnan veszitek a bátorságot, hogy egy ország nevében játsszátok el kicsinyes harcaitokat?  Ki kért meg rá benneteket, hogy a nevembe bármit is kijelentsetek? Honnan veszitek a bátorságot, hogy akár csak a közösségi falamra gúnyrajzokat tegyetek fel – bárkiről? Honnan gondoljátok azt, hogy tiszta és tisztességes – de leginkább emberi – úton jártok akkor, amikor gyűlölettel a szemetekben ássátok tovább azokat az árkokat, amit kiásattak veletek? (Amik nem mellesleg a ti és az ország sírja is egyben.)
Miért nem gondolkodtok el, hogy rajtatok, a szűk szegényes és láthatólag sivár életeteken kívül is van világ?  Másik emberek világa. Akikben nincs meg az identitás, sem a tüntetésekre sem a gyűlöletre, pedig pont olyan szarul élnek, mint ti. Csak nem jajonganak és jajveszékelnek, hanem megpróbálják fenntartani magukat. Nem az államtól várnak segélyeket, nem az államot okolják, hogy hitelesek lettek, nem az állam a bűnbakjuk a saját elcseszett életük tragédiái miatt, hanem önmaguk. Miért? Mert szembenéznek önmagukkal és belátják, hogy elsősorban ők, a hibások, másod sorban pedig az állam ellen tehetetlenek. Ők is jól tudják, hogy az elmúlt huszonvalahány év egy olyan politikusi garnitúrát nevelt ki, akik gyalázatosabbak a Kádári szolgáknál, azt is tudják, hogy – sajnos – elzavarhatatlanok. Elzavarhatatlanok, mert nincs más helyettük. És ez a mi szégyenünk. Jobb és baloldaliaké, város és falulakóké, munkásé és értelmiségié. Egy közös és nagyon súlyos teher. Senkinek nincs joga nem viselni ezt a terhet vagy elutasítania bármilyen felelősséget. Ideje lenne már felnőni! Ideje lenne már, ha tüntetni kell valamiért, tüntetni mondjuk a jó, a jobb életünkért. Önmagunkért!

Mondjátok drága barátaim, ismerőseim, mi az ember dolga a világban?
A gyűlölet vagy az élete megélése azon keretek között, amibe gyakorlatilag saját maga zárta önmagát. A jajveszékelés a fontosabb, vagy a létezés megélése. Számít bármit is, hogy ki egy színháznak az igazgatója, hogy milyen rádiók szólnak, hogy hol van egy szobor? Számít, bármit is, hogy a láthatólag felkészületlen EP képviselők egy nemzetet aláznak mondvacsinált indokokkal? Van- e jelentősége, hogy egy nemzetet alattvalóz le egy jelentéktelen írócska.

Megmondom nektek.
Nem számít!
Csak ti számítotok! Az, hogy hogyan vagytok képesek élni a saját életeteket, mert az az érték – a mindennél fontosabb érték. Ám ti ezért ki nem álltok, sőt élni sem élitek, csak sodródtok, politikai ideológiák mentén szánalmasan. Önmagatok helyett ideológiai vezetőknek kikaparva a gesztenyét, miközben az  életetek elmegy mellettetek szürkén, megcsömörlötten és tartalom nélkül…

 Forrás: INTERNET – mandiner.hu

Egy hozzászólás to “A SZÁNALMASOK”

  1. Névtelen Says:

    Mindenki “naci,szelsojobboldali,fasiszta,nyilas” aki megmonbdja az igazat.Tehat mi magyarok mind nacik vagyunk,mert ragaszkodunk az igazsaghoz.Mert a nacizo sopredek szamara az igazsag egy borzalmas dolog.Ezek csak a hazugsagban tudnak letezni,hazugsag nelkul eltunnenek vegre a pokolba.Vegyuk csak szemugyre a tortenelmet,hogy mi tortrent azota,hogy a “nacikat” likvidaltak es elnyomtak.A baloldali sopredek remuralma Kambodzsaban teljesedett ki ahol is Pol Pot es a bandaja csak levonta a vegso kovetkeztetest a kommunizmusrol es azt gyakorlta.Mert az a lenyege.A baloldali horda minden nemzet,minden kultura es minden civilizacio halalos ellensege.Ezert hasznaljak–es vedelmezik– oket a zsidok.A “nacik”,azok nagyszeru es becsuletes hazafiak voltak.Nincs ra semmifele rekord,adat,vagy leiras,hogy a nacik–vagy az olasz fasisztak–elarultak volna,vagy ratamadtak volna a sajat nemzetukre.A baloldali csurhe ma is ezt teszi–ha alkalma van ra,mert teljesen nyilvanvalo,hogy a Magyarorszag elleni zsido hecckampanyt a baloldali hordak generaltak.A baloldali hordak azok gyilkosok,rablok tolvajok es az idegen betolakodok szolgai,a sajat nepuk halalos ellensegei.Csak a halott baloldali a jo baloldali.Most mar bosszut allunk mindenert.Eddig turtunk,mar 60 eve.De most mar betelt a pohar.Van egy eselyuk.Felfordulnak mielott elkapjuk oket egytol egyig.Szarka Laszlo


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: