Jobbik: Orbán Viktor meghátrált az EU elől

A Jobbik meghátrálásnak értékeli Orbán Viktor miniszterelnöknek az Európai Unió vezetőivel kedden folytatott brüsszeli tárgyalásai eredményeit – jelentette ki szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Balczó Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke.
 

A jobbikos politikus szerint a kormányfő egy három menetből álló politikai ütközet közepén tart. Az első menet az Európai Parlament múlt heti vitanapja volt, ahol Balczó Zoltán szerint a miniszterelnök “megfelelő felkészültséggel megvédte a kormányt és Magyarországot”, majd ezt követte a második menet: Orbán Viktor és az EU vezetőinek keddi megbeszélései.

A Jobbik alelnöke megerősítette: pártja számára az adatvédelmi biztos és a bírák nyugdíjazásának kérdései másodlagosak, elsősorban azt tartják fontosnak, hogy a jegybank-törvény megmaradjon az elfogadott formájában.

Balczó Zoltán szerint azonban ebben a kérdésben Orbán Viktor kedden meghátrált, hiszen feladta korábbi álláspontját a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonásával kapcsolatban, illetve arról is, hogy a kormány képviselője részt vehessen a monetáris tanács ülésein.

A Jobbik alelnöke “provokatívnak és megdöbbentőnek” tartja, hogy egyáltalán felmerülhetett a tárgyalások során, hogy az MNB elnöke ne a magyar alkotmányra tegyen esküt.

Balczó Zoltán szerint a politikai ütközet harmadik menete a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalási folyamat lesz. Ezzel kapcsolatban leszögezte: a Jobbik számára bármilyen megegyezés csak akkor elfogadható, ha az együtt jár Magyarország államadósságának újratárgyalásával és részleges elengedésével. Minden más esetben csak újabb adóssággal finanszírozná a kormány az országot és ezzel tovább mélyítené az adósságspirált.

“Most válik el, hogy a sokat hangoztatott gazdasági szabadságharc megmarad-e a szavak szintjén, vagy a tettek mezejére lép a kormány” – fogalmazott Balczó Zoltán.

MTI

6 hozzászólás to “Jobbik: Orbán Viktor meghátrált az EU elől”

 1. Geiger Says:

  Zavaros elmével kár vitába szállni. Távolbalátó Szarka László, ezt még megértheti. A többi nem számít, írhat ide bármit. Csak ködös, megtévesztő, összezagyvált látnoki duma, a szarkalászló-féléknek semmi hitelük nincs.

 2. Szarka Laszlo Says:

  Nem ertem mit vartask egy Soros tanitvanytol??Boritekolva volt a meghatralas.Csak a Jobbik lenne kepes arra,hogy szembeszalljon a nemzetkozi rablokkal.Az EU ezekbol all, nem masbol.Most szepen alairja majd Orban a teljes,Trianonnal kegyesen meghagyott Magyarorszag elveszteset es a magyar nemzet rabszolgasagat.Amennyi ember volt ebben a “Bekemenet”-ben,annyi a fidesz valasztok szama–csalasok nelkul.Kozben a szennyes nyugat a zsidok es a ciganyok,valamint a tyukok joleteert aggodik.Ha a magyarok nem valasztjak meg a Jobbikot 2/3-al,akkor jobb,ha mar minden magyar elokesziti az utibatyut,mert elveszitik a hazajukat.Mert nagy a tevedes kerem!Nem a zsidoknak kell csomagolni meg a tobbi idegennek,hanem az oslakos,allamot megalkoto magyaroknak.A sajat orszagukbol.Nem volt eleg a 8 evi baloldali tatarjaras–amit persze melegen tamogatott a rablo nyugat,na meg a kommunistakat mindig vedelmezo USA–most itt az ujabb sorscsapas a hiszekeny ostoba magyaroknak.Ezt a sorscsapast Orban Viktornak es fidesz-likud-lungo drom-nak hivjak.Szarka Laszlo

  • Geiger Says:

   A Fideszesek száma csalás nélkül annyi, ahányan a Békemenetben felvonultak? Igen? Nem? Akkor a jobbikosék, az Opera előtt a zászlóégetéses performanszon hányan mutatkoztak személyesen, csalás nélkül? Nagyhangúak! Hányan vagytok? Miféle matematika ez? Ezt az alacsony képzettségűek tábora sem hiszi el, de még a jobbikosok sem. Ostoba magyarok, meg a sorscsapás…. Vona Gábort támogassa mindenki! Aki képes rá… Igaz, ő még semmit sem volt képes elérni, esetleg egy bátor tette volt, nagyon emlékezetes – a TV is közvetítette a mellényes bevonulását a parlamentbe. Vona Gábor mellénye a zakó alatt. Ez lehet a címe a jelenetnek. Az ország irányításától meg annyira messze vannak a jobbikosok, hogy nahát. Hála a Teremtőnek!

   • Szarka Laszlo Says:

    Nincs olyan messze mint ahogyan az latszik.Amit maga ir az nagyon jo egy idegen parazitanak,de nem jo a magyaroknak,.Egy valami egeszen biztos.Vona Gabor nem akar megfelelni egyetlen zsidojenki vagy egyeb rablonak sem.Dr.Vona Gabor egyedul nekunk magyaroknak akar megfelelni.Ezt varjuk el egy magyar politikai vezetotol es nem egy koponyegforgato csontig hazug antimagyar ciganyfajvedo zsido szolga hazugsagait es nagyot mondasat.Most mar biztos,hogy a magyarok szamara ingyen borondoket utal ki a “magyar” kormany es valoszinuleg fizetni fogja az utazasi koltsegeket.Legalabbis a hatarig.Az USA-ban mar felepultek a koncentracios taborok erre a celra.Minden allamban.Vegyek tudomasul,hogy a Magyar Garda el.Es elni is fog.Csak mostansag zsido parancsra a magyarok onvedelme meg van tiltva.Ezert gyilkolasszak szabadon a magyarokat a zsidok kedvenc terrorista csurhei a retkes ciganyok.Most nincsenek Garda egyenruhak.De azoktol a sok ezrektol,akiktol megtagadtak a viseleset,azok naprol napra jhobban gyulolik a fidesz-likud-lungo drom-mszp-lmp bandat.Es nem csokken a szamuk hanem novekszik.Egyenruha nelkul is.Hamarosan kiderul;Mi lett volna jobb;Az egyenruhas–tehat lathato es ellenorizheto fegyvertelen garda–vagy egy lathatatlan,de fegyveres felszabadito sereg.Amilyen az adjonisten,olyan a fogadjisten.Mi nem kuldtunk meghivot egyetlen idegen rablogyilkosnak sem.Aki hivta oket es aki szereti oket,nos aludjanak veluk.A–egyenlore- hallgatag tobbseg–vagyis a megnyomoritott kirablott nemzet–a Jobbik mogott all.Szarka Laszlo

  • Kisbarát Says:

   Részlet> …. “Gyümölcséről ismerni meg a fát, nem az árnyékáról

   Sokszor elmondtam már, és sokszor el fogom még mondani erős tapasztalásom: senki nem csak ilyen, vagy csak olyan. Aki csupa rosszat lát és rosszat feltételez a Fideszről, annak figyelmébe ajánlom, hogy a fát nem az árnyékáról, hanem a gyümölcséről ismerni meg. Aki meg másik végletként Orbáné minden cselekedetéről azt gondolja, hogy a magyarság, a nemzet érdekeit szolgálja, az is bizonyosan óriásit téved. Méghozzá azért téved, mert nem számol azzal, hogy a pártpolitikai – nagypolitikai – hadszíntéren aranyszabály, hogy csak annak van, annak lehet igaza, aki egyáltalán életben marad. Aki akár a nagy becsületessége, akár féktelen, felelőtlen mohósága avagy néplenéző önhitsége miatt kihullik, az többé nem lesz képes hatni a közéletre.
   Még egy kétharmados többséggel megválasztott párt sem tehet meg akármit. A világban olyan háttérhatalmak vannak, amelyek az óvatlant, akármekkorára nőtte is ki magát, szempillantás alatt eltaposhatják. E háttérvilágban képes a farok mozgatni a kutyát, mást ne mondjak, Izrael Amerikát. Kéretik erre a változatra, erre az eshetőségre is gondolni, amikor amiatt dühöngenénk, hogy Orbán túl sűrűn látogatja izraeli testvérpártját; amikor arra gondolnánk, hogy miniszterelnökünk bizonyára a Magyarország eltökélt felvásárlásán örvendő izraeli államelnök szekértolója. Meg az sem baj, ha összefüggést sejtünk a Németországban elszabadult, rejtélyes vírus okozta tömeges elhalálozások, valamint ama politikai döntés között, hogy Németország az amerikai és egyéb nyomás ellenére sem óhajtott beszállni Líbia megszállásába….” – Varga Domokos György


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: