„Az MSZP minden eszmét semmibe vett”

Az MSZP csak jelszavakban baloldali, minden eszmét semmibe vett – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Gazsó Ferenc professzor. Az MSZP megszüntetett, társadalompolitikai tagozatának egykori tiszteletbeli elnöke a lapnak arról is beszélt: a neoliberális szisztéma globális színtéren történt bukásával mozgástér nyílhat az Orbán-kormány számára.

Magyarországon nincs politikai baloldal – szögezte le a Magyar Nemzetnek adott interjújában Gazsó Ferenc professzor, az MSZP megszüntetett, társadalompolitikai tagozatának egykori tiszteletbeli elnöke. Mint fogalmazott, az MSZP csak jelszavakban baloldali, ám minden eszmét semmibe vett, nem is szabad velük túl sokat foglalkozni.

Gazsó úgy látja, az európai baloldaliak azért állnak ki még mellettük, s utasítják el a Fidesz vezette kormányt, mert Orbán Viktorék felrúgták az elvárt ortodox kudarcos gazdaságpolitikai etikettet, visszautasították a neoliberális forgatókönyveket.

Gazsó ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is: a magyar kormány a gazdasági válság ellenére kegyelmi állapotban van. Miután a neoliberális szisztéma a globális színtéren is megbukott, elviekben mozgástér nyílhat számunkra. Megjegyezte: nehéz elhinni, hogy devizahitelekkel történő „elárasztásunk” véletlen lenne, illetve figyelemre méltó az is, hogy Bajnai Gordonnal kapcsolatban tele vannak elismerő szavakkal a nyugati neoliberális körök.

A teljes interjút a Magyar Nemzet hétfői számában olvashatják.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: