Súlyos bukás: Szanyinak vérzett a szíve, és álom sem jött a szemére

Szanyi Tibor (MSZP)

Szanyi Tibor (MSZP)

Álmatlansággal és „vérző szívvel” fogadta Szanyi Tibor, a szocialisták „fenegyereke” a püspökladányi időközi országgyűlési választás eredményét, amelyet a Fidesz–KDNP politikusa csaknem 40 százalékos fölénnyel nyert meg az MSZP jelöltjével szemben. Véleménye szerint Bangóné Borbély Ildikó, aki a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció (DK) híve, nem tudott eléggé mobilizálni a „párton belüli műcirkusz fényében”.

„Gyalázatosan alacsony volt a részvétel. Ildi kampányolt, mint az atom, leborulok előtte, ám a mi szavazóink látványosan távol maradtak” – olvasható Szanyi Tibor legújabb hozzászólásában, amelyet az egyik népszerű közösségi portálon tett a püspökladányi időközi országgyűlési választással kapcsolatban. Szanyi azt gyanítja, hogy „egy DK-snak bekönyvelt, amúgy normális baloldali ember nagyon nehezen tudott mobilizálni a párton belüli műcirkusz fényében”. Vérzik a szívem… – zárul a bejegyzése.

Ezt követően az egyik hozzászóló úgy reagált, hogy „gyorsan rendet kell tenni a fejekben, a pártban, az emberek fejében…” A szocialista képviselő erre úgy válaszolt, „Igen, István, alig tudtam aludni…..”.

A szocialisták „bánata” joggal érthető, mivel a hajdú-bihari időközi megméretés második fordulójában csupán 14,12 százalékot ért el, míg a Jobbik-politikus 33,32 százalékot. Bodó Sándor, a Fidesz–KDNP jelöltje 51,4 százalékos aránnyal hódította el a mandátumot. Bangóné Borbély Ildikóknak a négy körből álló választási procedúra során egyszer sem sikerült még 20 százalék közelébe sem tornáznia magát, ami annak fényében számít óriási kudarcnak, hogy az MSZP 1990-ben, 1994-ben és 2006-ban is győzött a püspökladányi körzetben.

(MNO)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: