Merészen

Senki sem mondhatja, hogy nem mert nagyot álmodni Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. Az ambiciózus fiatalember ugyanis kijelentette: a szocialista párt arra készül, hogy 2014-ben váltópárt legyen. Már pedig az, hogy ez így is lesz, ahhoz nem férhet kétség, hiszen az elnökség elfogadta a Váltópárt 2014 elnevezésű stratégiát, amely pontosan meghatározza a cél eléréséhez szükséges tennivalókat. Eszerint míg 2010, a méretes választási vereség után a stabilizáció éve volt (sikerült még néhány százalékponttal csökkenteni a népszerűségi indexüket), addig 2011 már az építkezésé és a belső ügyek rendezéséé kell hogy legyen. Úgy tűnik, az idei tervcélok megvalósításával sem haladnak valami jól.

Részint sikerült a pártnak a politikai dobogó harmadik helyére leküzdenie magát, másrészt a belső ügyek rendezése is hagy kívánnivalót maga után, lévén, hogy pártszakadás előtt állnak a szegfű gondozói. De sebaj, a 2012-őt a programalkotásnak szentelik, bizonyára napvilágot lát egy-két, mindenki szívét megdobogtató értékes gondolat. 2013 pedig a kormánnyal szembeni alternatívaállítás és a szövetségkötés jegyében telik majd el, azzal, hogyan kell megkörnyékezni ismét az LMP-t (netalántán a Jobbikot?), hogy milyen jó is lesz nekik, ha együtt indulnak harcba a választásokon.

Jól felépített és gondosan kidolgozott stratégia ez, annyi bizonyos. A pártelnök csupán arra nem tudott válaszolni, honnan lesz mindehhez támogatottságuk, mikor kezd el nőni a párt szimpatizánsainak tábora. Egyszerűen kijelentette: ez egy hosszú, szisztematikus építkezés eredménye lesz, és punktum. Igaza van. Aki ilyen kicsinyes dolgokon akad fenn, az majd a koncepcióra is csak bámul, mint borjú az új kapura.

Forró Péter
MHO

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: