MSZP: ők adhatják vissza mandátumukat

Gyurcsány Ferenc és támogatóinak távollétében megkezdte ülését dél körül az MSZP képviselőcsoportja.

A frakciót Mesterházy Attila hívta össze miután a volt miniszterelnök vezette Demokratikus Koalíció Platform azt javasolta: a szocialista képviselők erősíttessék meg mandátumukat az őket jelölő párttagokkal, pártszervezettel.

Az MTI úgy tudja, Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető az ülésen minden jelenlévő frakciótagnak felteszi majd a kérdést, visszaadja-e mandátumát. Mivel Gyurcsány Ferenc – mint arra ő is többször utalt – kisebbségben van az 58 fős frakcióban, és közülük vele együtt mindössze heten nyilatkoztak írásban arról, hogy készek visszaadni a mandátumukat, a nagy többség várhatóan nemmel fog válaszolni a pártelnök kérdésére.

Az MTI információi szerint egyébként a volt kormányfő mellett Molnár Csaba korábbi kancelláriaminiszter, Baracskai József, az MSZP Zala megyei elnöke, Ficsor Ádám egykori titokminiszter, Vadai Ágnes, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, Varju László, a Demokratikus Koalíció igazgatója és Vitányi Iván, a Gyurcsány-platform alelnöke vállalta, hogy adott esetben kész visszaadni, illetve a párttagokra bízni mandátumát.

Azonban nemcsak ők heten nem jelentek meg a képviselői irodaházban tartott rendkívüli ülésen. A távolmaradók száma nagyjából 15-20 lehet, igaz, közülük például a Gyurcsány Ferenccel korábban többször nyilvános üzengetésbe bonyolódó Szanyi Tibor külföldön van.

Gyurcsány Ferenc szerda este a Demokratikus Charta gödöllői rendezvényén azzal indokolta, nem megy el a rendkívüli frakcióülésre hogy javaslatuk nem a képviselőcsoportnak, hanem a pártnak, a kongresszusnak szól.

A frakcióülésre érkezőben a képviselők többsége nem állt szóba az újságírókkal. Kovács László alelnök, korábbi külügyminiszter azt mondta: nem érti Gyurcsány Ferenc magatartását, szerinte őt minősíti, hogy egy ilyen felvetés után nem jelenik meg a frakcióülésen, hogy ismertesse érveit. Bárándy Gergely kártékonynak minősítette a volt kormányfő kezdeményezését, amely miatt szerinte az MSZP ismét a belügyeivel kénytelen foglalkozni.

hirado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: