Visszavonták Kertész és Gergényi kitüntetéseit + Képriport

Kertész Ákos - Gergényi Péter

Kertész Ákos - Gergényi Péter

Visszavonta Kertész Ákos író budapesti díszpolgári címét és Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány fővárosi kitüntetéseit szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A cím visszavonását kezdeményező előterjesztést 20 igen, 9 nem és 2 tartózkodó szavazattal fogadta el a testület. A Fidesz–KDNP és a Jobbik képviselői igennel szavaztak, az MSZP-frakció és az LMP-s Kaltenbach Jenő nemmel voksolt, míg a másik két LMP-s képviselő tartózkodott.

Németh Zoltán, az indítványt benyújtó Fidesz–KDNP-frakció vezetője az ülés előtt azzal indokolt az MTI-nek: „Kertész Ákos nem méltó arra, hogy továbbra is a főváros díszpolgára maradjon, érdemtelenné és méltatlanná vált azon magyargyalázó kijelentései után, amelyeket az Amerikai Népszavában megjelentetett.”

• 40 ezerre emelték a támogatási összeget
• Az MSZP nem akarta, de tárgyalnak Kertészről és Gergényiről

Galéria megtekintése

Nézze meg képgalériánkat!
(Fotó: Nagy Béla)

Gergényit is megfosztották címeitől

A jobbikos Szabó György indítványában azzal indokolt, hogy a volt rendőrségi vezető a 2006 őszén történtek miatt nem érdemes arra, hogy a Budapest-díj és a Főváros Közbiztonságáért Emlékérem kitüntetettje legyen. A képviselők 19 igen szavazattal, az MSZP 8 nem voksa ellenében fogadták el az erről szóló előterjesztést.

Gergényi Péter 2006. november 17-én „a főváros közbiztonságának megszilárdítása érdekében végzett intenzív és innovatív munkájáért” kapott Budapest-díjat, továbbá „a főváros rendvédelmének és közbiztonságának megteremtésében vállalt kiemelkedő és sikeres vezető tevékenysége elismeréseként” részesült a Főváros Közbiztonságáért Emlékérem elismerésben.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: