Mesterházy: Gyurcsány távozhat, ha akar, de gyorsan

Holnap kirúgják Gyurcsányt? - illusztrációAz MSZP elnöke renkívüli frakcióülést hívott össze csütörtökre a volt miniszterelnök tervei miatt.

“Az MSZP-nek senki nem adhat ultimátumot” és ha Gyurcsány Ferenc nyilvánosságra került terve “a pártból való távozás forgatókönyve, akkor legyen, de minél gyorsabban” – mondta Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető szerdán újságíróknak, közölve azt is: csütörtökre rendkívüli frakcióülést hívott össze.

A Nol.hu értesülése szerint Molnár Csaba, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform alelnöke levelet írt Mesterházy Attilának, a többi között azt javasolva, hogy a listán parlamenti mandátumot szerzett szocialisták adják vissza országgyűlési mandátumukat, így “cseréljék le szinte a teljes képviselőcsoportot a megújulás jegyében”.

Kapcsolódó:
Holnap kirúgják Gyurcsányt?

Ilyen MSZP-nek nem akarok még egyszer a képviselője lenni – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő leváltaná az MSZP-frakció listáról bekerült tagjait. Mesterházy pártelnök viszont Gyurcsányt küldené el. Holnap frakcióülés, most úgy tetszik, repül Gyurcsány. – fn.hu

Mesterházy Attila erre úgy reagált: “itt az ideje, hogy mindenki eldöntse, hol áll ebben a küzdelemben”. Ezért a pártelnök-frakcióvezető csütörtökön 12 órára rendkívüli frakcióülést hívott össze.

A szocialista politikus hangsúlyozta: az MSZP akkor tud az “orbáni rendszerrel” szemben levő erők legerősebb bástyája lenni, ha nem a belső vitákkal és személyes hatalmi ambíciókkal foglalkozik, hanem alternatívát tud nyújtani a jelenlegi kormányzattal szemben. Gyurcsány Ferenc javaslata azonban belső viták és személyi harcok “garmadáját” fogja jelenteni az MSZP számára – értékelte. Kérdésre válaszolva Mesterházy Attila azt mondta, ha egy MSZP-s képviselő “vissza akarja adni a mandátumát, akkor ezt megteheti, tudomásul fogjuk venni”.

Forrás: MTI – hir24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: