Gyurcsány: A “svihákok kormánya” a saját sírját ássa

Igen. Megcsináltuk.

Igen. Megcsináltuk.

Ocsmány, agresszív és embertelen a jelenlegi hatalom – mondta a Népszavának adott interjújában Gyurcsány Ferenc.

Magyarország egypárti féljogállam lett, ahol a Fidesz uralma kiterjed az igazságszolgáltatás bizonyos területeire is – hangoztatta az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának vezetője. Az interjúban a volt kormányfő így folytatta: nem biztos abban, hogy sikerül ártatlanságát bizonyítania az ügyészség általa koncepciósnak nevezett vádjaival szemben, ám abban biztos, hogy a vele nem szimpatizáló közvélemény is meg fogja érteni, hogy ártatlan.

Ocsmánynak, agresszívnak és embertelennek nevezte a jelenlegi hatalmat, amely ellen szerinte ellenzéki összefogásra van szükség. Hozzátette: ehhez azonban kulturálisan, erkölcsi és politikai értelemben is meg kell újulnia az MSZP-nek, amelyben a mindenkori elnököt körülvevő hatalmasok még őrzik pozícióikat.

Elismerte: amikor kormányoztak, ő sem tudott, nem mert nyíltan szembemenni ezzel a garnitúrával. Úgy vélte azonban, ellenzékben megvan a lehetőség, hogy átalakuljon a párt. Azt is világossá tette: legnagyobb ellenfele továbbra sem a szocialista párt, hanem – ahogy fogalmazott – a „svihákok kormánya”, amely a saját, de az ország sírját is ássa.

Az LMP-ről szólva kifejtette: mást mondanak a kormányról, mint ő. Szerinte az LMP sokkal brutálisabb az MSZP-vel, mint a Fidesszel. Parlamenten kívüli pártként az LMP azzal próbált ismertségre szert tenni, hogy megpróbált belerúgni, de “az én lelkem megbocsátó, egy nyugodt félmosollyal tekintek rájuk és sok sikert kívánok nekik” – mondta Gyurcsány Ferenc.

index.hu – MTI – Népszava

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: