L. Simon: Kertész Ákos átlépett egy határt

Nemcsak a Parlament kulturális bizottságának elnökeként, de íróként is megdöbbenéssel olvastam Kertész Ákosnak az Amerikai Népszavában közölt nyílt levelét – írja L. Simon László Kertész múlt héten közölt cikkével kapcsolatban.

A fideszes képviselő közleményében kifejti: azt, hogy a levélben megfogalmazottak teljességgel elfogadhatatlanok és menthetetlenek, nem kell különösebben bizonygatni, hiszen nem az eredeti szövegkörnyezetükből kiragadott, manipulált idézetekről van szó.

Az ügy ráadásul nemcsak azért szomorú, mert a szerző kollektív ítéletet mond a magyarság felett, ezzel vélhetőleg szándékosan felkorbácsolva az indulatokat, hanem azért is, mert ezt ismert íróként teszi, nem számolva azzal, hogy tettével alááshatja a kultúra képviselőinek tekintélyét. Pedig éppen arra lenne szükség, hogy a nemzeti kultúra a jelenleginél jóval nagyobb figyelmet kapjon mind a szélesebb közvélemény, mind a döntéshozók részéről – és lehetőleg ne az ilyen szélsőséges megnyilvánulások miatt – teszi hozzá L. Simon László.

Mint írja: meggyőződése, hogy Kertész Ákos átlépett egy határt, de ettől még e határ innenső oldalán sem állhat meg az élet: “nekünk, akik a magyar kultúra ügyéért dolgozunk, továbbra is arra kell törekednünk, hogy végre a hazai kulturális élet szereplőinek és intézményrendszerének értékeitől, eredményeitől legyen hangos a sajtó, ne pedig a velük kapcsolatos botrányoktól” – zárul a közlemény.

(fidesz.hu)

Egy hozzászólás to “L. Simon: Kertész Ákos átlépett egy határt”

  1. Shayne Sherman Says:

    I went over this website and I conceive you have a lot of wonderful information, bookmarked (:.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: