ORBÁN: MAGYARORSZÁG NAGYON SÚLYOS VESZÉLYHELYZETBE SODRÓDOTT

Európában bevetté váltak a korábban bírált magyar gazdasági intézkedések

Orbán Viktor szerint Magyarország nagyon súlyos veszélyhelyzetbe sodródott az elmúlt három hónapban az euróválság miatt, ezért az ősz nehéz, a szuverenitásért folytatott küzdelemmel teli időszak lesz.

 

ORBÁN: MAGYARORSZÁG NAGYON SÚLYOS VESZÉLYHELYZETBE SODRÓDOTT

ORBÁN: MAGYARORSZÁG NAGYON SÚLYOS VESZÉLYHELYZETBE SODRÓDOTT

A miniszterelnök hétfőn, a külképviselet-vezetői értekezlet első napján azt mondta: folytatni kell a több mint egy évvel ezelőtt megkezdett változásokat, különben Magyarország visszasodródik a görög útra, és pénzügyi spekulánsok miatt elveszti szuverenitását. A Görögország jövőjét meghatározó döntéseket már nem Görögország hozza, Magyarországnak ezt az utat mindenképpen el kell kerülnie – tette hozzá.

Kapcsolódó anyag

Küzdelmes őszre számít a miniszterelnök

Bár korábban „kis híján keresztre feszítettek minket”, mára tizenkét országban bevezették az intézkedést.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy ehhez több gazdasági intézkedésre lesz szükség, és ősszel meg kell hozni a még hátralévő sarkalatos törvényeket is. Szavai szerint ha ezt a munkát nem végzik el idén, jövőre már csak sokkal rosszabb hatásfokkal nyílik majd rá lehetőség. Ez azt jelenti, hogy rég volt olyan nehéz időszaka a magyar társadalomnak és közéletnek, mint amilyen a most következő ősz lesz – jelentette ki.

A miniszterelnök szerint arra kell felkészülni, hogy az euróválság és az ahhoz kapcsolódó reálgazdasági válság nem múlik el a következő néhány hónapban, évben. A kormányfő értékelése szerint a kormány korábban hevesen bírált gazdasági intézkedései mára “mainstreammé”, bevetté váltak Európában.

Bár a bankadó miatt “kis híján keresztre feszítettek minket”, mára tizenkét európai állam vezetett be bankadót, bár a különadók miatt perben áll Magyarország, egyre több európai állam ró ki különadót egyes ágazatokra, és ma már “minden második miniszterelnök munkaalapú gazdaságról beszél”, mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint ez azt mutatja, hogy a magyar kabinet korábban szalonképtelennek bélyegzett gazdasági intézkedései mára “mainstreammé”, bevetté váltak az Európai Unióban.

MHO/MTI

Egy hozzászólás to “ORBÁN: MAGYARORSZÁG NAGYON SÚLYOS VESZÉLYHELYZETBE SODRÓDOTT”

  1. Névtelen Says:

    kurvaanyád


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: