NEW YORK: IRENE LECSAPNI KÉSZÜL!


Több százezer embert telepítenek ki az USA keleti partján fekvő városokból az érkező Irene hurrikán miatt. Rendkívüli állapotot hirdettek több keleti parti államban, köztük New Yorkban is. Meteorológusok szerint elképzelhető, hogy az elmúlt 50 év legnagyobb vihara csap le New Yorkra.

Rendkívüli állapotot hirdettek csütörtökön New York államban a közeledő Irene hurrikán miatt – írja a brit Telegraph. Az Egyesült Államok keleti partján több százezer embernek kell elhagynia az otthonát, miközben az előrejelzések szerint az elmúlt 50 év legnagyobb vihara csaphat le az országra.

A rendkívüli állapot bevezetésére azért van szükség New Yorkban, mert így már a hurrikán érkezésére való felkészüléshez is rendkívüli forrásokat fordíthatnak a part menti városok. Az állam kormányzója arra kérte az embereket, hogy mindenki készüljön a hurrikánra, amennyire csak tud, és működjön együtt a hatóságokkal.

States brace for 'historic hurricane'

CNN - States brace for 'historic hurricane'

Michael Bloomberg, New York város polgármestere figyelmeztette a lakókat, hogy hatalmas szélre és özönvízszerű esőzésre kell számítani, a hirtelen áradások pedig az üzleti negyedet is elönthetik. Egy a Telegraph által idézett meteorológus szerint a hurrikán fákat dönthet ki, áramszüneteket okozhat, de még a New York-i felhőkarcolók üvegablakait is betörheti.

A polgármester felszólította az alacsonyabb területeken és a part közelében élőket, hogy keressenek menedéket. A New York-i rendőrség ötven csónakot helyezett készenlétbe az esetleges mentéshet, és a hatóságok igyekeznek menedéket adni a város hajléktalanjainak is. A viharra a csatornák kitisztításával is készülnek, hogy helyet biztosítsanak az érkező víztömegnek.

Az Amtrak vasúttársaság törölte a Washingtontól délre közlekedő járatokat, és a légi társaságok is arra figyelmeztettek, hogy a vihar komoly zavarokat okoz majd a menetrendekben a hétvégén.

Az észak-karolinai katasztrófavédelem több mint kétszázezer turistát és lakost készül kimenekíteni három parmenti megyéből. A helyiek az élelem, az ivóvíz és az üzemanyag felhalmozásával próbálnak felkészülni a hurrikán érkezésére.

Rendkívüli állapotot hirdettek a keleti part több másik államában, így New Jersey-ben, Virginiában és Észak-Karolinában is. A New Jersey-ben található Cape May városából 750 000 embert evakuáltak. Az előrejelzések szerint az Irene hurrikán lesz 2008 óta az első, amely közvetlenül lecsap az Egyesült Államok keleti partjára. Akkor az Ike hurrikán 50 áldozatot követelt, és 30 milliárd dollárnyi kárt okozott.

A hurrikán pontos útvonala nem ismert, az amerikai katasztrófavédelmi hatóságok szerint a keleti parton Dél-Karolinától New Englandig fel kell készülni az érkezésére.

MHO/origo

***          ***          ***

. juni 19
2011-08-26 18:46:43
Ok, Nostredamus! Nem vagyok abban biztos, de sejtem, hogy te sem èlsz M-orszàgon! Ennek ellenère èlènken rèszt veszel a mindennapi debattokban, amik ezen a forumon megjelennek. Amit szeretnèk töled megkèrdezni; Mit gondolsz, M-orszàgnak milyen irànyt is kellene vàltoztatni? Mindnyàjan tudjuk, hogy a szocializmus nem volt jò, utàna jött a piacgazdasàg (kapitalismus) ès az elmultak szerint ez sem felel meg! Vèletlenul nem tudnál megnevezni egy olyan tàrsadalmat – a jelenlegi elfogadott ideologiàk szerint- ami megfelelne M-orszàgnak ès föleg neked? Mi is amit te *donkèppen akarsz? àllami kapitalizmus? Tehàt a kommunizmust èpitö szocialista tàrsadalom, ahol minden elkèpzelhetö töke az àllam kezèben van? Azt hiszem, hogy ilyen màr volt M-orszàgon, de nem felelt meg a követelmènyeknek! A màsik; piacgazdasàg? a kapitalista, liberalista ideologia szerint? Ahol a piac hatàrozza meg az àrakat – ès termèszetesen ahol a piacot befolyàsolni lehet, de ez nem èrdekes? Vagy egyàltalàn, hogy nèzne ki az a M-orszàg, amit te elkèpzelsz? Milyen ideologiàn alapulna? Vagy nem lenne semmi ideologiia? Hanem “ahogy lesz, ugy lesz? Kivàncsi vagyok, hogy milyen is az a tàrsadalom, ami csak gyulöleti alapokra èpul: tehàt gyulöljuk a zsidòkat? (tudod mit? èn soha sem fogom gyulölni a Latabàrokat, soha sem fogom gyulölni Rejtö Jenöt (akit mèg ma is örömmel olvasok), sohasem fogom gyulölni Einsteint, aki többet adott az emberisègnek, mint a magyarok összesège, tehàt kit is akarod, hogy gyulöljek? Talàn az olyan tipusu embereket, mint te vagy! IQ- noll, intelligencia noll, stb! Befejezve; ok, keresztèny vagyok – de ugyanugy mint Chaplin mondta; “sajnos nem vagyok zsidò”- biztos vagyok abban, hogy ugy a keresztènyek, mint a zsidòk, mint a muszlimok ès akàrmilyen màs vallàsu emberek között vannak nagyon rendes ès borzasztòan aljas emberek! Ez termèszetesen az evolutio! Nos, miutàn tudom, hogy a közölt szövegem utàn jön egy csàmcsogàs, – ami engem nem nagyon èrdekel- csak azzal akarom befejezni; nem àrtana, ha a magyarok eldöntenèk, hogy *donkèppen milyen tàrsadalmat is akarnak!
. Callamus Roland
2011-08-26 17:37:26
De kedves Nostredamus! Hogyan lehet valaki ilyen alaptalanul gyűlölködő! Szeressen bennünket, az javít a mentális állapotán. Különben ha Magyarországra is bejönne egy ilyen vihar, akkor neked is kapaszkodnod kéne. Tudod a vihar, mint a puskagolyó is buta, nem tesz különbséget Nostredamus és nem Nostredamus között. Ellenforradalomról beszélni 2011-ben kissé cikis. Hogy pestiesen szóljak.
. Nostredamus
2011-08-26 16:38:33
Hát én is nagyon remélem, hogy Magyarországra is jön egy jó erős hurrikán, ami kitakaritja az ellenforradalmi csordát, olyanokat mint Occian, turanida, Gondolkodunk, idomar, Callamus Roland és a többi elmebeteg ellenforradalmi csorda minden tagját, Vonával eggyütt!!!!!!
. Callamus Roland
2011-08-26 16:09:32
Hát ha a Wall Streeten elidőzne egy kicsit, míg kitakarítja a szemetet, nagyon meg lennék elégedve vele. (Lehet hogy a Világ nagyobb része is.)Talán még valamelyik leány utódomat is róla neveztetném el.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: