Elkészült az ünnepi kenyér

Elkészült a Szent István-napi ünnepi kenyér. A receptet a Magyar Pékszövetség dolgozta ki, készítésének titkait egy szigethalmi pékségben mutatták be. Az ünnepi kenyeret péntek délelőttől szombat estig kóstolhatják meg a budai rakparton a Magyar ízek sétányára kilátogatók.

A nemzeti színű szalaggal átkötött egy kilós vekniket először péntektől a Duna-parton, a Magyar ízek sétányán lehet majd megkóstolni. Később országszerte kapható lesz.

Nemcsak a kisebb pékségek, hanem a legnagyobb magyar áruházlánc is készült Szent István ünnepére.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője elmondta, hogy kapható a boltjaikban a nemzet kenyere, amely 20 százalékban burgonyát tartalmaz, hagyományos technológiával készül, 12 óra alatt.

A kenyér önköltségi ára jelenleg kilogrammonként 210-240 forint között van. A pékszakma szerint egyelőre nem emelkednek a kenyérárak. (pr)

hírTV

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: