Augusztus 20: változatos, biztonságos programok

Családi programokkal, koncertekkel, vízi-légi parádéval, és tűzijátékkal várják az ünneplőket a kétnapos állami ünnepen – mondta el Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkára TV2 Mokka című műsorában.

Kovács Zoltán a TV2 Mokka című műsorában

Kovács Zoltán az augusztus 20-ai állami ünnepségek kapcsán elmondta: a Magyar Ízek Sétánya, amely már pénteken elindul, valószínűleg nagy sikert fog aratni, hiszen egészen a Bem József tértől a Clark Ádám térig kínálja majd azokat a portékákat, amelyekre méltóan büszkék lehetünk.

Az államtitkár kitért rá: az ünnep idén kétnapos; péntek este három helyszínen tartanak koncerteket különböző műfajokban, különböző korosztályú közönségnek: a Bem József téren, a Clark Ádám téren, illetve a Vigadó előtt.

Szombat reggel 8 órakor zászlófelvonással kezdődik z ünnepség, amit 10 órától a Hősök terén tisztavatás követ majd – sorolta a délelőtti programokat Kovács Zoltán.  Elmondta: 14 órától történelmi hajófelvonulás és vízi-légi parádé várja majd az érdeklődőket. 17 órától ünnepi szentmise és Szent Jobb körmenet lesz a Budapesti Szent István Bazilikában, amelyhez kapcsolódóan aratómenetet szerveznek. A Határon Túra elnevezésű kerékpártúra befutója 18 óra környékén várható – tette hozzá.

Emlékeztetett: este 21 órától ünnepi tűzijáték várja az ünneplőket a Duna-parton, valamint Baján és Debrecenben. A vidéki városokra hagyományteremtés okán esett a választás, illetve, hogy tompítsák a Budapest-központúságot – szögezte le Kovács Zoltán. Kifejtette: Baja azért lett az egyik helyszín, mert a magyar EU-elnökség féléve alatt a Duna Régió Stratégia kapcsán a Dunamenti együttműködés kulturális témái prioritást élveztek, Debrecen pedig eleve több százezer embert vonz  a Virágkarnevál kapcsán.

Beszélt arról is: a kétnapos állami ünnepség idejére a szervezést és a biztonságot illetően létrehoztak egy úgynevezett operatív törzset, amely – többek közt a katasztrófavédelmi szakemberek, mentők, rendőrök, tűzoltók, terrorelhárítók, meteorológiai szolgálat munkatársainak bevonásával – azon fog dolgozni, hogy az ünnep zavartalanul teljen.

(fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: