“Bezárták egy csapdába Gyurcsány Ferencet”

Demokratikus felvetés felkérni a parlament illetékes bizottságát, hogy nézze meg, felelősségre vonható-e Gyurcsány Ferenc az államadósság miatt – nyilatkozta a hvg.hu-nak Szijjártó Péter.

Milyen jelzőket kap majd a Magyar Nemzetben megjelent cikke után kormánypolitikusoktól Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet? „Fizetett rettegő”, „hivatásos huhogó”, „a nemzetközi baloldal ügynöke”, esetleg szimplán csak „rosszindulatú” vagy „tájékozatlan”?

Nem hiszem, hogy bármelyiket is megérdemelné az amerikai nagykövet asszony, akivel nagyon korrekt a viszonyunk. Mindenkinek joga van a saját ízlése szerint kritikát megfogalmazni, és hogyha ez egy méltányos határon belül marad, akkor persze az is másképp áll hozzá, aki kapja. De azt fenntartom, hogy érkezzen bárhonnan egy kritika, a választók akaratának, valamint a kormánynak, a Fidesznek és magának az ország demokratikusságának a megkérdőjelezése nem elfogadható. Ebben a cikkben azonban ilyenek nem voltak.

De aggodalom bőven kiolvasható belőle a magyar demokrácia állapotáért. A médiatörvényt, a bíróságokat, az alkotmányozást, a sarkalatos jogszabályokat – csupa olyan dolgot említ, amiért mások is szót emeltek az elmúlt időszakban. Akkor ők a fenti jelzőket kapták válaszul. Most megfogadják a kritikát?

Ha bárki ma a magyar demokrácia miatt aggódik, feleslegesen teszi. Olyan kormánya van az országnak, amely nem lottón nyerte, hanem demokratikus úton kapta a felhatalmazást, és ennek illik megfelelni: igenis új alaptörvény kellett, mert ne felejtsük el, hogy a rendszerváltó országok között az egyetlenek voltunk, ahol a kommunizmus bukása után nem fogadtak el új alkotmányt. Érdekes módon a kritikusaink azt nem kifogásolták, hogy az 1949. évi 1-es törvény volt érvényben Magyarországon…

A teljes interjút itt olvashatja

(hvg.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: