A sátán

Álláspont

A kormány úgy döntött, rendet kíván tenni az egyházak között. Illetve az „egyházak” között. Illetve az egyházbizniszben.

Mert az egyházbiznisz virul Magyarországon. Ez a tény, ez a kályha, ahonnét el kell indulnunk.

Bayer Zsolt

Gondolná az ember, ez (is) olyan téma, amiben nincs, mert nem lehet vita. De sajnos nem így van. Az MSZP, amelynek jogelődje gyakorlatilag száműzte a vallást, a lelkiismereti szabadságot, továbbá perifériára szorította az egyházakat, azonnal harcba indult, és a vallásszabadság és a lelkiismereti szabadság szent jelszavait zászlajára tűzve, nekiment a kormánynak. Nekirohant, mondván, Orbán és Semjén ismét hadat üzent a demokráciának. A síp, amit fújnak, azt visítja, hogy az állam nem döntheti el, melyik egyház a jó, és melyik nem az. Az állam nem döntheti el, melyik egyház méltó a támogatásra, és melyik nem az.

Annyira meggyőző, annyira megfellebbezhetetlen ez az érvelés, s annyira hazug, ostoba és felháborító. Hogy ne mondjam: annyira farizeus, annyira sátáni.

Úgyhogy szögezzük le hamar: de, igenis az állam eldöntheti. Miképpen minden ember eldöntheti, a józan paraszti eszére és egészséges erkölcsi érzékére hivatkozva. Ugyanis az új törvényi szabályozás nem a vallásról, nem a lelkiismereti szabadságról és még csak nem is az egyházakról szól. Hanem azokról a gazemberekről és lélekkufárokról, akik pusztán azért alapítanak valamilyen „egyházat”, hogy ebből anyagi hasznot húzzanak.

A Heti Válasz talán egy éve listát közölt a Magyarországon működő „egyházakról”. Na, ha azt valaki elolvassa, kinyílik a bicska a zsebében, és egészen pontosan tudja, itt bizony rendet kell tenni.

Mert bizony burjánzik a gazemberség ezen a téren is, és teszi ezt azzal a jóleső érzéssel, hogy majd az MSZP meg a „liberálisok” úgyis védelmére kelnek.

Szavak sincsenek arra, hogy kicsodák alapítottak itt „egyházat” az elmúlt esztendőkben. Mondom még egyszer: egyik részük (a nagyobbik) pusztán ügyeskedő gazember, aki a pénzre hajt. A másik részük meg önjelölt világmegváltó, hóbortos fantaszta, szerencsétlen hülye – a skála igen széles.

A legnagyobb kérdés pedig az egész bolhacirkuszban a szcientológia.

A szcientológiát az egész világon üldözik lassan, legfőképpen a fényességes Nyugaton és az Egyesült Államokban.

Mert életveszélyesek, mert könyörtelenek, mert visszaélnek mindennel, ami emberi, mert elviselhetetlenek, mert megzsarolják azokat, akik a hálójukba kerültek, mert visszaélnek a személyes adatokkal, mert veszélyesek az államra, az egyénre, a szépre és a jóra – és teszik mindezt a pénzért.

Üldözik őket az egész világon. Tiltják a tevékenységüket, vagy legalábbis korlátozzák, és figyelik minden mozdulatukat.

Nálunk még az OPNI-t is be tudták záratni. (Legalábbis azt suttogják a hozzáértők, hogy emögött az égbekiáltó gazemberség mögött Gyurcsányékon kívül ők állnak.)

Éppen ideje, hogy egyházügyben történjen végre valami.

Éppen ideje eltüntetni ezt a ganédombot is.

Ehhez képest nézem reggel a tévében Nyakó Istvánt, aki szordínós, a témához illő, enyhén, de tényleg csak csipetnyit ájtatos hangon védi a vallás- és lelkiismereti szabadságot.

És mondja föl a leckét, mondja, mondja ugyanazt a sok lózungot és ostobaságot, amit ezek húsz éve mondani képesek. És a szeme sem rebben közben.

Hát persze, hogy nem.

Nyakó István a 2006-os választási kampányban azzal járta választókörzete falvait, hogy ellenfele, a fideszes Ódor Ferenc rákos, már nincs sok ideje hátra, ezért nem érdemes rá szavazni.

Nyakó István sátánista tehát.

Naná, hogy őt küldi az MSZP a frontvonalba, ha a vallásszabadságról van szó.

Bayer Zsolt

Egy hozzászólás to “A sátán”

  1. Steve Joangel Says:

    Annyira “igaz” ez a cikk és annyira üldözik, hogy éppen tavaly újabb hatalmas Szcientológia Egyház nyílt Kanadában. Lehet, hogy Kanadában jobban tudják?
    Forrás:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=263406


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: