Hazatértek a Seychelle-szigetekről Vilmos hercegék

MTI – Hazatért szinte államtitokként kezelt nászútjáról Vilmos herceg, a brit trón várományosa és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő.

A hazatérésükről szóló szombati londoni bejelentésből derült csak ki hivatalosan, hogy a hercegi házaspár a Seychelle-szigeteken töltött tíz napot, bár a brit sajtó az utóbbi napokban már tényként írt arról, hogy Vilmos és Katalin az Indiai-óceánban, Afrika partjaitól keletre fekvő szigetcsoportra utazott.


Vilmos – Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban – április 29-én esküdött örök hűséget polgári származású kedvesének az angol-brit monarchia ősi londoni koronázó templomában, a parlamenttel szemközt emelkedő Westminster-apátságban.

Vilmosnak és Katalinnak – polgári nevén Catherine Middletonnak – az esküvő után a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet adományozta II. Erzsébet királynő, Vilmos nagymamája.

Az ifjú pár azonban az általános várakozással ellentétben – és a királyi család hagyományaival is szakítva – nem utazott el nászútra a világraszóló esküvő másnapján, sőt Vilmos a következő héten ismét szolgálatba lépett azon a walesi légitámaszponton, ahol a királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként dolgozik.

A Clarence House – Vilmos és édesapja közös londoni hivatala – annak idején külön bejelentette, hogy nem fogja előre megnevezni a fiatal házaspár nászútjának helyszínét, csak annyit közölt, hogy az külföldön lesz.

A hivatal múlt héten fedte fel a sajtónak, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegnő már elutazott nászútjára, de hogy pontosan hova, azt az illetékes szóvivő akkor sem árulta el, mondván: magánjellegű utazásról van szó, amelyhez a hivatal az elutazás tényének bejelentésén túl semmiféle további kommentárt nem fűz, és megerősíteni sem kíván semmilyen értesülést a helyszínnel kapcsolatban.

A nászút helyszínéről az eljegyzés és az esküvői dátum tavaly novemberi bejelentése óta találgatások özöne lepte el a brit sajtót, és a lehetségesnek tartott úti célok listája gyakorlatilag az egész világot lefedte. Többször felmerült például a karib-tengeri Mustique szigete, ahol a fiatal pár több romantikus vakációt is eltöltött, de ugyanígy szerepelt a “biztos” értesülések között Jordánia, Kenya, Tanzánia, Ausztrália, és az utóbbi időben egyre többször a Seychelle-szigetek is.

A hercegi házaspár hazaérkezéséről szóló szombati bejelentésből derült csak ki hivatalosan, hogy ez utóbbi volt a helyes tipp.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: