Folytatódik a szoci rágalomhadjárat

Ezúttal a szlovák elvtárs is csatlakozott tabajdiék újabb kirohanásához a magyar kormány ellen európa napjának ürügyén

Göncz Kinga és Tabajdi Csaba az Európai Parlamentben folytatta a kormány elleni „demokráciaféltő” rágalomhadjáratot, a szocialista képviselőkhöz ezúttal csatlakozott szlovák elvtársuk is, aki az új magyar alaptörvény ellen intézett kirohanást.

Egy követ fújnak a magyar szocialisták, Brüsszelben legalábbis

Egy követ fújnak a magyar szocialisták, Brüsszelben legalábbis (Fotó: Horváth Péter Gyula)

Európa napját használták fel ürügynek hétfőn késő este Brüsszelben a szocialista képviselők, hogy újabb támadást intézzenek a magyar kormány ellen. Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője, mi­után szólt „az Európai Unió létezésének alapját képező közösségi gondolatról”, azonnal támadásba ment át. A politikus szerint ugyanis az utóbbi időben több tagállamban „visszarendeződés” tapasztalható a demokrácia szempontjából. „Egyes tagállami kormányok átlépnek a korábban sérthetetlennek tartott jogállami kereteken, korlátozzák a valódi demokrácia érvényesüléséhez elengedhetetlen sajtószabadságot” – folytatta a képviselő, aki képviselőtársai felé „politikailag kikacsintva” nem nevezte meg Magyarországot. Párttársa, Göncz Kinga azt tette szóvá az ülésen, hogy az uniós végrehajtó testület nem szólalt meg akkor, „amikor Magyarországon heteken keresztül paramilitáris csoportok tartották félelemben a roma lakosokat Gyöngyöspatán, és a magyar kormány csak akkor lépett, amikor a feszültség, a provokáció erőszakba torkollott”.

A két magyar szocialista politikus „vádbeszédéhez” csatlakozott szlovákiai elvtársuk is. A smeres Monika Flasíková Benová szerint a magyar alkotmány „ellentmond a demokrácia alapelveinek”, szövege „alapvetően sérti az emberi jogokat, és hátrányosan befolyásolja a jószomszédi kapcsolatokat az EU más tagállamaival”. Reményét fejezte ki, hogy az Európai Parlament a Fidesz-kormányt elmarasztaló állásfoglalást fogad majd el.

Az Európai Parlament magyar néppárti képviselőcsoportja szerint Tabajdi és Göncz, valamint Flasíková Benová képmutató felszólalásokkal igyekezett Magyarországot és a magyar kormányt lejáratni. Tabajdi „mostanában feltűnően aggódik a magyarországi és az európai demokrácia és sajtószabadság helyzetéért” – olvasható a néppárti állásfoglalásban, amely emlékeztet rá, hogy a szocialista politikust nem jellemezte ez a harcosság, amikor „a Gyurcsány-kormány alatt azonosítószám nélküli rendőrök békés tüntetőket vertek össze és kínoztak meg, szocialista politikusok médiumokat bojkottáltak vagy éppen újságírókat rabosítottak”. Göncz Kinga volt külügyminiszter is elfeledkezett arról, hogy „a radikális erők magyarországi megerősödése az országot a gazdasági csőd szélére sodró és annak egyre súlyosbodó problémáit kezelni képtelen korábbi szocialista–liberális kormányok tevékenységének következménye volt”. S vajon aggódott-e Flasíková Benová képviselő az emberi jogok és a jószomszédi kapcsolatok miatt, amikor saját pártja a szélsőségesen nacionalista és kirekesztő Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párttal kormányzott?– tették fel a kérdést a néppárti képviselők. Reagálásában Tabajdi közölte, a kormány saját hibáiért belső és külső ellenségeit okolja.

MH-összeállítás

2 hozzászólás to “Folytatódik a szoci rágalomhadjárat”

 1. szél Says:

  Folytatódik a szoci rágalomhadjárat, külföldön egyik főtanyájuk Canadahun ,választási vereségből kezdenek ujra összeverődni a topicokon ,a régi mszmp-k ismét aktívak.Mai egyik példa ,bementem a canadahun chatel lapjára ahol bizonyos atapata nagy szoci a főnök, gabi rendőrnek adta ki magát ,előadta mennyire félnek a Fidesz kormánytól ,mert a titkos szolgálat mindenkit lehallgat ,a facebookon is ,próbált engem is megfélemlíteni a Fidesz kormánnyal,,,közben beszóltam gabinak,,,így ,gyurcsany kormány gumibotjától nem féltél ,persze mert a te kezedben is gumi bot volt.Hol ott a chet főnök nem vitatkozott ,hanem indok nélkül kizárt 2 hétre.Na ezek a szocik világ minden zugában hazudoznak félelmet keltenek ,rágalmaznak.

 2. szél Says:

  EU-ban Hellernek erről kellett volna beszélni,nem Magyarországot rágalmazni.

  Kóka és Heller fiának cégei is felszippantották az állami milliókat
  Másfél milliárd forint tűnt el az állami Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő kasszájából – tudta meg a Hír TV. A Célpont című műsor birtokába került befektetési szerződésekből kiderül, az elmúlt nyolc évben rendre tulajdonosrejtegető, adóparadicsomokban bejegyzett „offshore” vállalkozások kaptak a magyar államtól „tőkeinjekciót”. Befektetései többségét azonban mára a tőkealap el is bukta.
  Az ügyletek kedvezményezettjei között több olyan informatikai vállalkozást is találunk, amely Kóka Jánoshoz köthető. Volt cége, a vizitdíjautomata-szoftvert forgalmazó Meditcom Kft. és az „Elender” jogutódjának piaci térnyerését több mint félmilliárd forintnyi készpénzzel támogatta a kormány, de az a cég is százmilliókkal gyarapodott, amelyet a filozófusbotrányba keveredett Heller Ágnes fia alapított.

  Az ügyről további részleteket is megtudhat a hírTV 21:30-kor kezdődő Célpont című műsorából.

  http://www.mno.hu/portal/783867


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: