Gyurcsány üzent az MSZP-nek

MNO – KA
Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök közölte, hogy új politikai mozgalmat alapíthat, ha kudarcot vall a Magyar Szocialista Párt (MSZP) tavalyi választási vereségét követően a párt átalakítására tett „utolsó erőfeszítés” – jelentette a Bloomberg hírügynökség pénteken.

Szocialista belháború – Kemény üzenetet küldtek Gyurcsánynak
Gyurcsány 47 pontban „járatta le” hazáját a nagykövetek előtt
Gyurcsány akcióban: „Mekkora pofont ne adjak?”
Gyurcsány úgy érzi, „teljes egészében meg akarják ölni” + Videó

A Bloomberg honlapján megjelent tudósítás szerint a volt kormányfő, egykori MSZP-elnök Budapesten (külföldi) újságíróknak nyilatkozva beszélt erről. Gyurcsány, aki jelenleg szocialista parlamenti képviselő, a hírügynökség jelentése szerint elmondta, hogy 2012 közepe és vége között értékeli majd pártja átalakításának sikerét. Amennyiben nem tartja sikeresnek, a „zöldmezős politikai beruházás” választási lehetőség (lesz számára) – tette hozzá.

Az AFP francia hírügynökség beszámolójában azt emelte ki, hogy Gyurcsány – akinek a hírügynökség szerint valószínűleg az igazságszolgáltatás előtt kell magyarázatot adnia hatalmi visszaéléssel kapcsolatos vádakra – politikai összeesküvés áldozatának tartja magát. „Politikai vetélytársaim állnak e jogi és politikai támadás mögött” – idézte az AFP a volt kormányfőt, aki egyetlen olyan „elemet” sem lát, amely miatt rossz lehetne a lelkiismerete.

Gyurcsány úgy vélte, nincsenek „kézzelfogható bizonyítékok” ellene és kollégái ellen, s közölte, hogy kész lesz „küzdeni az igazságért”. Az AFP ennek kapcsán röviden ismertette a sukorói beruházás ügyét, s emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány többször jelezte, meggyőződése, hogy Orbán Viktor börtönben szeretné látni őt.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: