Facebukták – Ki nézte meg az adatlapomat?

Kik és hányszor nézték meg a profilomat? Kik a legdögösebb Facebook-tagok? Érdekességek, amikre sajnos nem fogjuk megkapni a választ.

Az ember kíváncsi természet. Ki ne szeretné tudni, kik a titkos hódolói? És bizony előfordul, hogy igenis meglesnénk egy-egy híresség botrányos pillanatait. És – mivel a Facebook lehetővé teszi külső programok használatát a portálon belül – máris szélessávon hálóz be minket a hiszékenység.

Ki nézte meg az adatlapomat?

Kapcsolódó: 

A sok Facebook-ismerős sok stresszel jár?

Facebook: kötelező?


A ravasz programozók tudják, mitől döglik a légy: „Az excsajom még mindig csekkolja a profilomat!”, „Kik nézegetik a fotóidat?”. És az ember kattint. A program tényleg mutat eredményt, de annak annyi köze van a valósághoz, mint a batyut hordó gólyának. Valójában véletlenszerűen válogat az ismerőseink közül, majd generál hozzá egy látogatottsági számot – általában párszázast –, és máris sikeresen át vagyunk verve.

Tudja hát meg a világ: nem létezik olyan Facebookos alkalmazás, amelyből kiderülne, kik a törzsvendégei digitális életünknek. Tehát kedves kukkolók, féltékeny volt szerelmek, aggódó szülők: a rendszeres látogatás továbbra is lebukásmentes.

„Ilyet én nem is lájkoltam!”

Szép számmal találunk hamis hivatkozásokat is a hírfolyamban. A tíz legszexibb egyetemista a Facebookon, Salma Hayek meztelenül New Yorkban, Obama merevrészegen. Igen, látni akarom! Kattintás után azonban csalódottan tapasztaljuk: megint rászedtek. De ennyivel még nem úsztuk meg. Máris aktiváltunk egy rejtett Tetszik-gombot, vagyis minden ismerősünk látni fogja, hogy kedveltük az adott álhírt. Ami ugyan nem igaz, de egyvalamit biztosan elárul: igenis megnéztük.

Szerencsére mindkét esetben orvosolható a probléma: adatlapunkra kattintva egyszerűen távolítsuk el a bejegyzést. Így elkerüljük a párkapcsolati drámát, és azt, hogy barátainkat is lépre csalja hiszékenységük.

   

A hasonló hivatkozásokat érdemes kerülni

Aki viszont a megelőzés híve, az legyen körültekintő. Ezek a fajta Facebookos vírusok szinte minden esetben angol nyelven láthatóak, valamint roppant figyelemfelkeltő tartalmat ígérnek. Előfordulhat, hogy barátunk valóban kedvel egy külföldi hivatkozást, ám ha semmilyen hozzászólással nem vezette azt be, ráadásul nem is vall felvállalt érdeklődési körére a bejegyzés, fogjunk gyanút!

Noha Facebook-vírusoknak nevezik őket, nem kell túlságosan megijedni. Semmilyen kárt nem tudnak tenni sem fizikailag, sem szoftveresen szeretett számítógépünkben. Szociális életünkre, porcelán étkészletünkre viszont hatással lehet. Tehát legyünk óvatosak, kíméljük meg magunkat és barátainkat a magyarázkodástól.

Forrás: CívisHír

3 hozzászólás to “Facebukták – Ki nézte meg az adatlapomat?”

  1. auerjulianna Says:

    Szeretnem en is tudni kik a rajongoim!

  2. auerjulianna Says:

    Tetszik ez az ertekeles erdekes!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: