Jobbik: a “cigányterror” nem a Jobbik felelőssége

A Jobbik szerint az, hogy “Magyarországon vidéken cigányterror van, az nem a Jobbik politikai felelőssége, hanem az elmúlt 20 év szerves következménye”. Ezt Zagyva György Gyula jelentette ki szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen ismertette, hogy tudomása szerint hogyan történt a kedd esti gyöngyöspatai tömegverekedés. Egy helyi öttagú család születésnapot ünnepelt, amikor “a házukhoz este kilenc órakor megérkezett az a cigány horda, amelyik napközben már megtámadta a helyi önkormányzat épületét is” és fenyegették a magyar családot, amiért azoknál korábban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület néhány tagja lakott – mondta.

Az országgyűlési képviselő elmondása szerint a család egyik tagja ezt követően kihívta a rendőröket és a kiérkező két járőrt arra kérte, hogy távolítsák el a cigányokat a házuk elől. Mikor ez nem történt meg, a férfi szóváltásba keveredett a rendőrökkel, “emiatt könnygázzal lefújták a férfi várandós feleségét, illetve a férfi testvérét megbilincselve a földre lökték és rugdosták” – közölte, megjegyezve, hogy az ügyben a kismama feljelentést is tett a gyöngyösi rendőrségen.

A jobbikos politikus szerint mindeközben a “cigány tömeg megtámadott négy, az utcán sétáló környékbeli fiatalt”; egy 14 éves gyerek is tagja volt ennek a támadó csapatnak és akkor szerezte a sérülését, amikor a magyar fiatalok védekeztek.

Apáti István jobbikos képviselő a sajtótájékoztatón elmondta: pártja rendet és közbiztonságot szeretne, nem pedig polgárháborút. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, semmilyen kapcsolat nincs a Jobbik és a Véderő között, de nincs okuk “rosszat feltételezni a Véderő tagjairól, amíg ennek ellenkezője be nem bizonyosodik”.

Rubi Gergely úgy fogalmazott, a rendőrség Hajdúhadházon és Gyöngyöspatán is sorozatos törvénysértéseket követ el. A Jobbiknak “erős a gyanúja és a rendőri információk is arra mutatnak, hogy vezetői utasításra” állítottak elő jogtalanul embereket Hajdúhadházon, méghozzá “nagy valószínűséggel belügyminisztériumi szintről jött az utasítás” – tette hozzá.

(MTI)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: