Nyílt levél a bukott miniszterelnöknek, avagy mit képzel magáról Gyurcsány?

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön egy következetes ember! És ezzel erényei felsorolásának a végére is értünk. Következetes abban, hogy minden köztársasági elnököt – függetlenül attól, hogy az hivatalában van, vagy már leköszönt onnan – nyílt levelekben szólít meg, oktat ki.

Ön kényszeresen tanácsokat osztogat, erkölcsi irányt szab, miközben még saját tetteivel sem számolt el, saját hibáit sem ismerte be.


Önt idézzük: “Magyarország olyan ország, amely megérdemli a bíztatást a vezetőitől.” Hisszük, hogy Magyarországnak most ilyen vezetői vannak.

Ön a köztársasági elnök egyik legfontosabb erényének az együttérzés képességét tekinti. Mi hisszük, hogy ez – lehetőségeihez mérten – minden magyar állampolgár, köztük az Ön feladata is, amelynek teljesítésére Ön azonban alkalmatlan volt. A gyengék, kisebbségben lévők, alávetettek oltalmazása akkor is feladata lett volna, amikor Ön azok “munkáját” dicsérte, akik erőfölényükkel aljas módon visszaélve, brutálisan megalázták a gyengéket.

Ön tette ugyanis gyengévé és elesetté ezt az országot és ezt a nemzetet, amelynek megújítása, önbizalmának visszaadása, talpra állítása most a mi feladatunk. Mi erre szerződtünk, erre esküdtünk.

Ön az alkotmányra tett esküjét hivatali ideje alatt számtalanszor megszegte. Az az alkotmány, amelyet ilyen kicsinyes cselekkel büntetlenül ki lehet játszani, megújításra szorul. Az Ön rombolása után a mi feladatunk és kötelességünk az építkezés.

Ön a saját, alávaló politikai érdekei miatt rábírta pártját arra, hogy maradjon távol az alkotmányozás folyamatától – noha több párttársa, választóik jogos elvárásának megfelelően részt kívánt venni ebben a közös, mindannyiunk számára fontos munkában. Elszámolnia Önnek kell ezért – a sorban már sokadik – történelmi bűnéért.

Mi közös munkára hívtuk a parlamenti ellenzék minden tagját, vártuk Önöket, vártuk Önt is. Ön nemet mondott, és erre uszította párttársait is. Ezzel elárulta a szocialista párt szimpatizánsait. Elárulta, majd most elvtelenül használja őket, amikor tüntetni hívja az embereket az alaptörvény ellen.

Mi látjuk, hogy Ön csak eszközként tekint a szocialista párt elkötelezettjeire, akiknek a hátán vissza akar mászni a hatalomba. Sajnáljuk – bár hosszú évek óta tudjuk, – hogy Ön nem odavaló ember. Magyarország érdekében ezt végre vegye tudomásul!

Budapest, 2011. április 12.

A FIDESZ Országgyűlési Képviselőcsoportja

(fidesz.hu)
Kapcsolódó
Nyílt levél a bukott miniszterelnöknek, avagy mit képzel magáról Gyurcsány Ferenc?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: