Orbán: Nem üzengetünk senkinek!

Orbán Viktor

Orbán Viktor

Amikor csatlakoztunk az Európai Unióhoz, mi az uniós tagság mellett érveltünk – válaszolta Orbán Viktor Kovács Lászlónak az azonnali kérdések órájában hétfőn a parlamentben. A miniszterelnök Varjú László szocialista képviselőt felszólította: hagyjon fel a hazudozással és a csúsztatással. Tekintse meg a Parlament hétfői ülésén készült képeket itt!


 

Kapcsolódó
Orbán: Az emberek hitet tettek a megújulás mellett + videó, képek
Az embereknek fontos, hogy mi lesz Magyarország jövője
Orbán: Fenntartjuk az ország adófüggetlenségét!

 

Szocialista politikusok kérdezték hétfőn a miniszterelnököt az azonnali kérdések órájában. A kormányfő úgy kezdte Varjú Lászlónak adott válaszát: “a miniszterelnököt akkor is terheli a válaszadás kötelezettsége, ha kérdés helyett csak politikai epeömlést kap”. Majd Orbán Viktor felidézte a Új Széchenyi Terv bemutatóján tett korábbi felszólalását, válaszul Varjú László szocialista képviselő kirohanására. A kormányfő megismételte akkori szavait: “Fellegi Tamás, akadémikushoz méltóan úgy fogalmazott, hogy a pályázati rendszerek átláthatatlanok voltak, azokon egy átlagos műveltségű ember nem tudott kiigazodni. Én pedig úgy beszélek: az ott egy disznóól volt. A helyzet úgy áll, hogy ami itt uralkodott, az egy disznóól volt. Átgondolatlan, korrupt, áttekinthetetlen, követhetetlen, az embereket megalázó, a pályázókat kiszolgáltatottságra ítélő, a kormányzati és pályázati emberek számára pedig hatalmi pozíciót biztosító rendszer volt, vagyis disznóól volt.” Ez hangzott el – szögezte le a miniszterelnök. Hol van itt szó arról, hogy bárki Magyarországot disznóólnak nevezte volna? Ön hazudott, csúsztatott, visszautasítom vádjait – zárta felszólalását Orbán Viktor.

A kormányfő válaszát követően Varjú László szocialista képviselő ismét szót kapott, és további kérdéseket intézett Orbán Viktorhoz.

“El tudjuk végezni a munkát”

A miniszterelnök viszontválaszában befejezte annak az idézetnek az ismertetését, amely az azonnali kérdés tárgyát adta. Mint idézte: “Szerencse a szerencsétlenségben, tekintettel arra, hogy megfelelő körülmények között nőhettem fel, néhány disznóólat már volt módom személyesen is, saját kezemmel kitakarítani. Ezért biztosak lehetnek abban, hogy ahogy itt a jelek mutatják, ezzel a disznóóllal és ezzel hodállyal is el fogunk majd bánni”. A pályázati kézikönyv is jó példája annak, hogy jó úton járunk – hangsúlyozta Orbán.

A kormányfő úgy folytatta: a gyerekkori disznóól takarítás biztatást jelent arra, hogy az ember el tudja végezni a munkát, amikor önöktől veszi át a kormányrudat – mondta válaszának végén a szocialista képviselőnek Orbán Viktor.

Fotó: fidesz.hu

“Mi nem üzengetünk senkinek”

Kovács László MSZP-s képviselő is kérdést intézett Orbán Viktorhoz. Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, hosszas vita folyt a parlamentben arról, hogy milyen alapon fogadjuk el közvetlen módon a Brüsszelben hozott döntéseket, direktívákat. Önök más álláspontot képviseltek, mint mi, de sikerült megegyeznünk egymással – emlékeztetett a kormányfő a szocialista politikus unióval kapcsolatos felvetéseire reagálva. A kormányfő úgy fogalmazott: “amikor az Európai Unió olyan döntést hoz, amelyet Magyarország közvetlenül befogad, akkor valójában nem egy, a magyar joghatóság által átadott jogot gyakorol, hanem velünk együtt, közösen gyakorol egy joghatóságot, miután mi is tagjai vagyunk az uniónak”. Orbán Viktor ezt a döntést az elmúlt nyolc év kevés jó emlékű és jó eredményű kompromisszumának nevezte.

Mi nem üzengetünk senkinek. Nekünk van álláspontunk bizonyos kérdésekben, és ha kérdések merülnek fel, akkor válaszolunk. Arra kérem, hogy ne lásson többet a szavaink mögé, mint amit azok a szavak és mondatok maguk jelentenek – hangsúlyozta viszontválaszában a miniszterelnök.

A kormányfő leszögezte, számára az uniós tagság nem hitbéli kérdés, hanem racionális döntés. Amikor csatlakoztunk az Európai Unióhoz, mi az uniós tagság mellett érveltünk. Azt is világossá tettük, hogy azért hozzuk meg ezt a döntést, mert több hasznot várunk a csatlakozástól, mint amennyi kárt szenvednénk akkor, ha kívül maradunk – húzta alá.

(fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: