Lázár: Elfogadhatatlan a hazaárulózás!

Lázár János

Lázár János

Felháborítónak tartja a Jobbik stílusát a Fidesz frakcióvezetője, aki visszautasította, hogy bármely képviselőt bárki is hazaárulónak nevezzen Magyarországon. Lázár János szerint egyébként a Jobbik javaslatai támogathatatlanok, jogi és tartalmi értelemben is minősíthetetlenek. A frakcióvezető arról is beszélt, hogy a Fidesz-KDNP álláspontja szerint a polgármesterek és az országgyűlési képviselők sem vonulhatnak nyugdíjba az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt.

Kapcsolódó
Egyhangú támogatás az alaptörvénynek + videó

A kormánypárti frakcióvezető azután hívott össze hétfő délutánra sajtótájékoztatót, hogy a jobbikos Novák Előd egy a termőföld és az ivóvízkészlet kizárólagos magyar tulajdonban tartását kezdeményező jobbikos módosító javaslat név szerinti szavazásán, a parlamentben úgy adta le voksát, hogy előtte azt mondta: “a hazaárulókkal szemben megvédem a magyar földet”.

A jobbikos politikus stílusát Lázár János felháborítónak nevezte, és minden fideszes képviselőtársa nevében visszautasítja azt, hogy bárki hazaárulónak nevezzen bármely parlamenti képviselőt Magyarországon. Úgy fogalmazott, sajnálja, hogy a házvezetés nem járt el korrekten az ülésen, “ami Balczó Zoltán (Jobbik) eddigi házvezetési munkáját illetően egészen meglepő folyamat. Eddig a Ház alelnöke mindig korrekten vezette a Ház ülését, de láthatóan elragadta a hév, és nem volt képes korrekt, tisztességes szempontokat érvényesíteni”.

Lázár János úgy fogalmazott: a Jobbik képviselőinek, “a nemzetiszocialisták képviselőinek” a javaslata érzékelhetően nem érti, hogy a magyar föld védelme esetén miről van szó, mit jelent a nemzeti érdek védelme. A Jobbik nem kevesebbre tett javaslatot, mint hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból – mondta a politikus, aki szerint a Jobbik jogi és tartalmi értelemben minősíthetetlen, támogathatatlan javaslatokkal állt elő. Kijelentette: pártja szerint Magyarország szükségszerűen az EU tagja, ezen nem szándékoznak változtatni.

Ez a fideszes álláspont a jobbikos képviselők egy részének úgy tűnik, “értelmi képességeit meghaladta, és egy olyan javaslatot terjesztettek be, amelynek megvalósulása esetén a Jobbik teljes egészében liberalizálná a föld- és ivóvíz-értékesítési viszonyokat” – fogalmazott Lázár János, hangsúlyozva, hogy a kormányváltás óta több olyan intézkedés történt, amely egyetlen célt szolgált, mégpedig azt, hogy a magyar föld maradjon nemzeti tulajdonban, nemzeti érdekkörben. Hozzátette azt is, hogy kétharmados törvényben szándékozzák rendezni a földviszonyokra vonatkozó szabályokat az új alkotmány elfogadása után. Az pedig – folytatta -, hogy “természetes személy ivóvízkészlet felett diszponáljon, ahogy ezt a Jobbik javasolja, őrültség. Mi ehhez a nevünket és a szavazatunkat nem fogjuk adni”. A Fidesz álláspontja ugyanis az, hogy az eddig privatizált ivóvízhálózatokat is újra állami tulajdonba kell venni, és minden ivóvízhálózatnak állami, maximum önkormányzati tulajdonban kell lennie – ismertette a frakcióvezető.

Fotó: fidesz.hu

Polgármesterek, parlamenti képviselők se mehessenek idő előtt nyugdíjba!

A Fidesz-KDNP álláspontja szerint a polgármesterek és az országgyűlési képviselők sem vonulhatnak nyugdíjba az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt.

Lázár János Fidesz-frakcióvezető hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján – ahogyan azt a délelőtti frakcióülés után is elmondta – emlékeztetett, a frakciószövetség szerint minden esetben az általános öregségi nyugdíjkorhatárt kell érvényesíteni. “Ettől sem pozitív, sem negatív kedvezménnyel eltérni nem lehet” – hangsúlyozta délutáni tájékoztatóján, rámutatva arra, hogy ma a bírák és az ügyészek az öregségi nyugdíjkorhatárt meghaladó időtartamban végezhetik a szolgálatukat, a polgármesterek és az országgyűlési képviselők pedig ennél hamarabb mehetnek nyugdíjba. Ezt a Fidesz-KDNP úgy módosítaná, hogy a polgármesterek és a parlamenti képviselők ne mehessenek az öregségi nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba, a bírák és az ügyészek pedig ne dolgozhassanak ennél tovább. A bírákat érintő módosító indítványt az Országgyűlés hétfőn el is fogadta, így az új alkotmány rögzíti majd, hogy a bírói szolgálati jogviszony alsó korhatára a 30. életév, a felső pedig az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése. Az öregségi nyugdíjkorhatár alól kivételt képeznek a 40 éves szolgálati jogviszonnyal rendelkező munkavállaló nők, valamint az alkotmánybírák – tette hozzá a frakcióvezető.

(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: