Budapest utcáin tüntettek az európai szakszervezetek

A szervezők szerint 45 ezer ember gyűlt össze az Andrássy úton, ahol az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) tart demonstrációt, 22 ország 45 szakszervezeti szövetségének részvételével.

John Monks jelenlegi főtitkár köszöntötte az egybegyűlteketTöbb tízezren az utcán -

Több tízezren az utcán - John Monks jelenlegi főtitkár köszöntötte az egybegyűlteket

A szervezők szerint 45 ezer ember gyűlt össze az Andrássy úton, ahol az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) tart demonstrációt, 22 ország 45 szakszervezeti szövetségének részvételével. Először Bernadette Segol, az ESZSZ új főtitkár jelöltje, majd John Monks jelenlegi főtitkár köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondták, azért tüntetnek, hogy nemet mondjanak a megszorításokra, több és jobb munkát követeljenek Európában.

A Független Hírügynökség tudósítója szerint rendezvény a gyülekezés kezdete, délelőtt 11 óra óta békés, szinte karneváli hangulatban zajlik. A tömegben csak a szakszervezetek zászlóit és tábláit látni, tiltakozó transzparensek csak elvétve vannak. A több tízezres tömegben körülbelül fele-fele arányban képviseltetik magukat a hazai és külföldi szakszervezetek, így például lengyel, német, olasz, francia, norvég, finn, svájci, spanyol, osztrák, horvát, szlovák, szlovén, szerb, cseh, bolgár, román érdekképviseletek. De eljöttek az európai rendőrök, katonák, bányászok, energetikai dolgozók szakszervezeti képviselői is.

Rendőri intézkedés nem történt

Nem volt szükség rendőri intézkedésre az Európai Szakszervezeti Szövetség és a magyar érdekképviseletek közös szombati budapesti tüntetése alatt – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu honlapon.

Közölték ugyanakkor, hogy a demonstráció megkezdése előtt a biztosításban részt vevő rendőrök a városligeti Petőfi Csarnok közelében egy légpuskával sétáló férfira figyeltek fel, akit megállítottak, igazoltattak, és átvizsgálták a ruházatát. Ennek során légpuskalőszerek, vipera és borsspray került elő. A rendőrök átvizsgálták a közelben parkoló autóját is, amelynek csomagterében egy baseballütőt találtak.

A 48 éves budapesti férfit előállították a zuglói rendőrkapitányságra, ahol közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, valamint a légfegyverek tárolására és szállítására vonatkozó szabályok megsértése miatt szabálysértési eljárás indult ellene.

A BRFK kommunikációs osztálya emellett tájékoztatott arról is, hogy az előbbi helyszíntől nem messze – állampolgári jelzés alapján – a rendőrök igazoltattak egy román állampolgárt, aki a XIV. kerületi Állatkerti sétányon egy parkolási cég alkalmazottjának kiadva magát, jogtalanul próbált parkolási díjat szedni. A rendőrök őt is előállították a zuglói kapitányságra.

MHO/MTI/FH
2011-04-09 17:08:38
Nekem csak két kérdésem lenne! 1. Mit keresnek budapesti utcákon az európai szakszervezetek? 2/ Hol voltak a magyar szakszervezetek 8 éven keresztül, és az azt megelőző 40 évben.? Most veszélyben érzik a milliós fizetésüket, és ezért képesek tüntetni, nem pedig a dolgozó emberek érdekében.

5 hozzászólás to “Budapest utcáin tüntettek az európai szakszervezetek”

 1. BánodMárOrbánod? Says:

  Elmondom hol voltak… Csinálták a dolgukat, mert az az átkos Bajnai, Gyurcsány, stb. sem csinált ekkora égbekiáltó, dilettáns, beteg tisztességtelenséget az országával, megjegyzem édesanyám aki sosem élt jól,az általad kommunistának nevezett rendszerben ( sosem volt kommunizmus, olvass többet erről, max. szocializmus ), szóval az édesanyám sem fog felesküdni a Szájer-féle szennyre, és ő is ott volt a tüntetésen, sok hasonló kollágájával. Ennyit az ismereteidről, meg ítéleteidről. Máskülönben a külföldi szakszervezetek azért voltak itt mert Viktor szuper működését messziföldről jöttek megcsodálni, lehet a napkeleti bölcsek is jönnek, mert akkora csoda ő, nyilván a külföldiek is ballibsik ( sose hallottam még ezt a szellemes összevonást ), meg zsidók, meg pénzelt provokátorok, meg gazdagok, akik el akarják nyomni ezt a sikeres kis erős országot!!
  Ébredjetek már fel a narancsszínű álmaitokból, és nyissátok ki a szemeteket!!! Uff…

  • Horváth Antal Says:

   Kommunizmus
   Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
   Ez a közzétett változat, ellenőrizve: 2011. április 7.

   Pontosság ellenőrzött
   [bevezető szerkesztése]
   A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
   Ugrás: navigáció, keresés
   Kommunizmus
   Hammer and sickle.png
   Alapfogalmak

   * Osztályharc
   * Proletárdiktatúra
   * Internacionalizmus

   Irányzatok

   * Anarcho-kommunizmus
   * Anarcho-szindikalizmus
   * Dzsucse
   * Eurokommunizmus
   * Keresztény kommunizmus
   * Leninizmus
   * Luxemburgizmus
   * Maoizmus
   * Marxizmus
   * Marxizmus–leninizmus
   * Reformkommunizmus
   * Sztálinizmus
   * Tanácskommunizmus
   * Trockizmus

   Kommunista internacionálék

   * Kommunista liga
   * Első Internacionálé
   * Második Internacionálé
   * Kommunista Internacionálé
   * Negyedik Internacionálé

   Nevezetes kommunisták

   * Karl Marx
   * Friedrich Engels
   * Rosa Luxemburg
   * Vlagyimir Iljics Lenin
   * Lev Davidovics Trockij
   * Joszif Visszarionovics Sztálin
   * Mao Ce-tung
   * Nicolae Ceauşescu
   * Enver Hoxha
   * Karl Korsch
   * Rákosi Mátyás
   * Fidel Castro
   * Che Guevara
   * Pol Pot

   Kapcsolódó témák

   * 1917-es októberi orosz forradalom
   * A tőke
   * Anarchizmus
   * Internacionálé
   * Kapitalizmus
   * Kommunista kiáltvány
   * Kulturális forradalom
   * Liberalizmus
   * Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspárt
   * Szovjetunió
   * Utópia
   * Vörös csillag

   Mai kommunista államok

   * Észak-Korea
   * Kína
   * Laosz
   * Vietnam
   * Kuba

   m • v • sz

   A kommunizmus kifejezést a történelem során több, eltérő értelemben használták és használják.

   Karl Marx és Friedrich Engels 1848-as Kommunista kiáltványa óta a kommunizmus kifejezés elsősorban az általuk leírt osztálynélküli társadalmat, illetve az ennek megvalósítására létrejött politikai ideológiát (marxizmus) és mozgalmat jelenti.

   Számos magát kommunistának valló, ám egymástól ideológiájában eltérő mozgalom terjedt el, mint például maoizmus, trockizmus, tanácskommunizmus, luxemburgizmus, keresztény kommunizmus, eurokommunizmus. Azonban a Szovjetunióból kiindult marxista–leninista, sztálinista, később maoista, illetve az ezekből kinőtt további irányzatok voltak azok, amelyek a 20. század világpolitikájára a legnagyobb befolyást gyakorolták.

   1918-ban az Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspárt bolsevik szárnya felvette az Orosz Kommunista Párt nevet, amit más országok velük szövetségben álló pártjai szintén követtek. Ezt követően a Szovjetunió, illetve más szovjet mintájú párt által irányított országokat kommunistának, hivatalos doktrínájukat kommunizmusnak kezdték el nevezni, bár ezen országok egyikében sem valósult meg a kommunista társadalom. Ebben Marx terminológiáját követte a politológia, aki úgyszintén kommunizmusnak – a kommunizmus első fázisának – nevezte azt a társadalmat, mely a kapitalizmus megdöntése és a végleges kommunista társadalom bevezetése közti átmeneti állapotban van.[1]” Wikipédia.

   Baromságokat könnyű beszélni kedves BánodMárOrbánod?

   Hova születtél, te megátalkodott orbán-szindrómás? Gondolkozz el legalább azon, hány évet volt kormányon Orbán a Fidesszel? És ha rájöttél, akkor brekegj. Te setét maszopos!

  • Adrián Says:

   BánodMárOrbánod?
   Ejnye, te korcs. Látszik, hogy Lendvai bárisnya tanítványa vagy, jó lesz még neked ez a sok okos hadova a pusztuló pártközpontban, ha összejöttök! Húzz bele …

  • szél Says:

   Horty Miklos után Orbán ur az egyetlen miniszter elnök aki az országot kiemeli a sztalinista -kádári mocsárból,,,,,én bizony büszke vagyok rá , minden száz évben születik egy ilyen tehetséges népét országát segítő miniszter.

 2. szél Says:

  Tüntettek ,haza mentek .

  horn,megyesi gyurcsany ,bajnai regnálások idején hol ez a ballibsi tömeg,36x gázáremelés, nyugdijasoktól el vett járulék egy egyrésze, elvett családipótlék, közszféra fizetésének visszavágása,,munkahelyek bezárása, az adósságok felszedése, elsíbolt közvagyonok , az ellopott közpénzek,mind mind a mszmp-mszp kormányok hajtották végre ,miért hallgattak a borsik félék akik6-8 milliós havi fizetés mellett támogatták a kádári pribék kormányokat.Most tüntetnek ,bezáródtak azok a pénzcsapok amelyek nekik ontották a pénzt ,nem kellett dolgozni érte.Lázad az a réteg akik a kádár utódai ,jól megtollasodtak ,mai napig dőzsölve élnek ,pl borsik elvtárs ,hatalmas vagyona és fizetése mellett majdnem szét hasad rajta a ruha ,annyira nélkülözik ,annyira nem él jól ,muszály tüntetni veszélyben az a forrás ahol csak vasutasok hülyítéséért vörösbáróként éldegél.Látható tüntetők közül egy se él rosszul ,nem telne külföldre utazgatva kirándulni ,vagy a kommunisták pénzelik őket ,vándorolnak mint a vöröshangyák,Nem a megszorítások ellen emeltek szót ,köze nincs hozzá ,szoci kormányok slepjei elégedetlenkednek,még több pénzt a zsebükbe,,ez a tüntetés nem a hétköznapi dolgos ,szorgalmas ,családot nevelő , nem a munkanélküliekről szól,,


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: