Kondor Béla előtt emelnek kalapot

Hommage á Kondor Béla címmel rendeznek kiállítást a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola egykori művészeti szakos diákjainak mai alkotásaiból a Ráday Könyvesház Képesház Galériájában.

Kondor Béla

Kondor Béla

(MTI) – “A kiállítással azt ünnepeljük, hogy az iskola művészeti képzése felveszi a Kondor Béla Képző- és Iparművészeti Tagozat nevet. Kondor kimagasló egyéniség, sokoldalú művész – festő, grafikus, költő – volt, a művészkollégák egyik közös példaképe, akinek sokoldalúságát itt, a saját képzésünkben is igyekszünk megvalósítani” – mondta Sári Mihály szervező, az iskola művésztanára.

Az április 28-ig látogatható kiállításon Barát Fábián, Bozsik Tamás, Gilly Tamás, Kis Tamás és Szirmai Nóra szobrászok, Király Gábor, Nagy Otília, Szűcs Levente és Ujfalusi Éva festőművészek, Király Hajnalka, Mulaj Sándor, Petényi Tibor és Rontó Lili grafikusok, Fritz Zoltán, Sütő Erika, Strohner Márton és Zakar József keramikusok, Gál Kata textiltervező és Kertész Attila formatervező munkái, valamint egyetemi hallgatók alkotásai tekinthetők meg.
Mint Sári Mihály elmondta, a kiállított művek szorosan nem kapcsolódnak Kondor Bélához, az összekötő kapocs a kiállító művészek közös alma matere és az abból megörökölt szellemiség.
A kiállítás megnyitójára csütörtökön 17 órakor kerül sor a Ráday Könyvesház Képesház Galériájában. A tárlatot Gaál József, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense, festőművész nyitja meg.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: