Csak egy ember élte túl az ENSZ-gép kongói lezuhanását

A korábbi hírekkel ellentétben csak egy ember élte túl, hogy hétfőn lezuhant az ENSZ egyik repülőgépe a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában – közölték ENSZ-tisztségviselők. A gépen 33-an tartózkodtak, kongói és külföldi állampolgárok egyaránt. Közülük húsz volt ENSZ-alkalmazott.

Emergency personnel survey the wreckage of a U.N. plane that crashed as it was landing in Kinshasa, Congo, on Monday, April 4, 2011. (AP / John Bompengo)

Emergency personnel survey the wreckage of a U.N. plane that crashed as it was landing in Kinshasa, Congo, on Monday, April 4, 2011. (AP / John Bompengo)

CTV – UN says 32 people killed in Congo plane crashKorábban egy kongói tisztségviselő azt mondta, hogy hatan élték túl a balesetet, amely leszállás közben történt rossz időjárási körülmények között. A kongói egészségügyi miniszter szerint a katasztrófa után nyolc túlélőt találtak, és kórházba szállították őket. A gép az északkelet-kongói Kisanganiból szállt fel, és Kinshasában több darabra tört a kifutópályán. Üzemeltetője, az Airzena grúz légitársaság közölte, hogy a személyzet grúz volt. Egyelőre nem tudni, hogy a túlélő milyen állampolgárságú, és milyen állapotban van. A gép a világszervezet kongói missziójának a szolgálatában állt.

MTI

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: